Aggódás és kontroll?
Olvastam ebben a kategóriában egy anyuka kérdését. Szerinte ő aggódását fejezi ki, ellenben a válaszolók szerint kontrollálja a felnőtt korban járó gyermekét. Felvetette bennem, hogy mi számít aggódásnak és mi kontrollnak. Mi a határa, megnyilvánulása, hogy valaki aggódik vagy kontrollál? Mi az egészségtelen?
Előre köszönöm a válaszokat! :)
Az aki kontrollnak tartja, hogy szeretné az adott ember a gyermekét (függetlenül attól, hogy hány éves) egy ilyen időszakban tudni, hol kell keresnie, ha beindulnak a nemzetközi dolgok, az egyszerűen ostoba.
Tisztában vagytok azzal, hogy bármelyik pillanatban teljes szárazföldi háború indul? Tisztában vagytok azzal, hogy a Kreml dróntámadása mit jelentett, és mi lesz a következő lépése az oroszoknak? Tisztában vagytok mit jelent ebben a helyzetben Nato tagállamként lennik egy vesztes oldalon? Felkészültetek? Beszélgettetek erről a családotokkal? Felvázoltátok, hogy hogy tudtok összefogni, és kit hogy tudtok majd elérni, ha pl. nem lesz net? Hol keressétek a gyermekeiteket?
No, akkor ideje, hogy felébredjetek, és utána nézzetek mit jelent a valós kontroll, és mi az ami az adott helyzet alapja, hogy a családotokat menteni tudjátok.
Kontroll az, amit a másik kontrollnak érez. Én ennél jobb definíciót nem tudok mondani.
Ha a másik szól, hogy nem kíváncsi a kéretlen tanácsodra, ha zavarja, hogy megkérdezed, megette-e a reggelijét munkába indulás előtt, akkor ha ezután nem állsz le a kéretlen tanáccsal vagy a kérdezősködéssel, akkor az már kontroll.
Nekem pl. nem kontroll, ha 100 km autósutazás után anyukám tudni akarja, épségben megérkeztem-e. Mivel eleve sok a közlekedési baleset, ill. sajnos engem is ért már két alkalommal autóban ülve baleset. Vonatutazás után viszont pl. megmosolyogtatónak érezném az aggodalmát.
Az egy másik kérdés, hogy olyan idősek a szüleim, hogy már semmiért nem szólok nekik, mert arra gondolok, lehet, hogy jövő ilyenkor már nem is fognak élni. A hátralevő kis időt pedig sajnálnám veszekedéssel tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!