Mit érez az a szülő, akivel a felnőtt gyereke nem akar beszélni?
Rokonságomban sajnos van erre példa, tehát kívülről és elfogulatlanul látok egy ilyen esetet.
Az anya meg van sértődve és azt várja, hogy a lánya bocsánatot kérjen tőle. Pedig inkább neki kéne. A lánya 26 éves fejjel hozzáment egy férfihoz, akit ellenzett az anyja. Ennyi a bűne. Persze utána volt adok-kapok, heves szóváltás, ahogyan két temperamentumos nő között szokott lenni. :-) Az esküvő után (amire végül is eljött az anya is) azt hittük lecsillapodnak a kedélyek és elindul a közeledés kettőjük között. Pláne, hogy másfél évvel később megszületett az unoka is. Sajnos mégis a helyzet egyre rosszabb lett. Itt már nem láttam bele, hogy ki, mennyiben felelős a kapcsolat romlásáért.
Gyakorlatilag megszakadt köztük a kapcsolat. Közben a kisunoka már két éves. Nekem az felfoghatatlan, hogy valaki annyira haragszik, hogy még az unokájával való kapcsolata érdekében sem tudja félretenni vélt vagy valós sérelmeit. A sors fintoraként az unoka (kislány) egyébként nagyon hasonlít a nagymama rég elhunyt édesanyjára. Szóval ez a kislány fel fog nőni, és ha mondjuk 10 év múlva kapna észbe a nagymamája, már elveszítette a kisgyerekkort, amikor együtt lehetett volna vele. És az sem biztos, hogy akkor majd maga a kislány jó néven fogja venni annak a nagymamájának a közeledését, akinek addig a sértettsége fontosabb volt, mint a vérségi kapcsolat.
" Ilyen a szép időseink hitvallása, "lényeg hogy én megvagyok a többi kit érdekel.." Pont mint a narancs szüleim. Anyagi biztonságuk nekik is megvan, így hogy 1 hétig egy rúd májkrémet esznek. De a lényeg hogy nem szorulnak senkire, és így "boldogok." Hát meghagyom nekik a boldogságukat."
Mert a te hitvallásod nem pont ugyanez?
Az én szüleim szerint hálátlan vagyok, és még ők sértődtek meg rám halálosan, amiért évi 2-nél többször nem megyek haza, pedig ők tiszteséggel felneveltek, és mekkora szmét szr gyerek vagyok.
Szóval, ha pl őket kérdezed, ők tökéletesek (khm, cseppet sem, de az már mellékes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!