Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 éves gyereket kötelesek a...

17 éves gyereket kötelesek a szülei eltartani? A gyerek dolgozik.

Figyelt kérdés
Le kell adjon a fizetéséből rezsire és ételre?
2023. máj. 4. 08:37
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
79%

Igen, kötelesek eltartani. Nem, nem kell leadni a fizetésből semmire.

De a kötelező eltartas kimerul ám annyiban, hogy legyen fedél a fejed felett, fűtés, villany, és víz. Nem kötelező a telefon, internet, új ruha, chips, cola, buszbérlet

2023. máj. 4. 13:11
 22/28 anonim ***** válasza:
94%

Én csak a magam szemszögéből tudok hozzászólni a témához.

Nem most voltam fiatal, 35 éve jártam gimnáziumba. 16 évesen otthagytam a saját hülyeségem miatt. ( aztán persze huszonévesen estin meló mellett szenvedtem végig az érettségit majd a főiskolát).

A családommal elég szerény körülmények közt éltünk, így nekem logikus volt, hogy a fizetésem egy részét belerakom a családi kasszába. A többi pénzemmel meg azt csináltam amit akartam, nem szóltak bele.

Így én azt gondolom, vannak olyan családi körülmények, ahol egy dolgozó fiatal is egy kevéssel hozzájárulhat a rezsihez, még ha nem is töltötte be a 18-at.

2023. máj. 4. 13:12
 23/28 Szitibo ***** válasza:
57%
Ugy tudom igen. De családtagként van bejelentve, így nem is rakható ki az otthonából sem. Ilyen körülmények között pedig, később se tudnak mit csinálni, nem tartózkodnak egész nap otthon, nem állhatnak 24 órán keresztül a hűtőszekrény mellett, vagy nem figyelhetik, hogy mikor fürdik, vagy használja a mosógépet. Szóval meg kellene egyezni azzal a gyerekkel, hogy mit várnak el tőle.
2023. máj. 7. 14:57
 24/28 anonim ***** válasza:
41%
Szülkre nézve nagy szégyen hogy a 17 éves gyereküktől kell pumpolni a pénzt. B.sznak elemmni dolgozni, lusták, és így egyzserűbb a gyereket lehúzni? Ismétlem a GYEREKET?
2023. máj. 7. 15:36
 25/28 anonim ***** válasza:
26%
Ez mondjuk nettó q te agyszulemenyed, 24
2023. máj. 7. 15:56
 26/28 anonim ***** válasza:
0%
12-vel egyetértek. Ha adni nem tudnak legalább ne vegyenek el.
2023. máj. 7. 15:58
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

26!

Ez oda vissza működik ám. Ha a gyerek nem ad, ne is vegyen el. Ha van saját keresete, nyugodtan megveheti magának azokat a dolgokat, amik nem szükségesek az életéhez, csak jó ha van. Pl internet, új ruha, chips, stb.

2023. máj. 7. 16:00
 28/28 anonim ***** válasza:
Igen
2023. máj. 7. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!