Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 éves gyereket kötelesek a...

17 éves gyereket kötelesek a szülei eltartani? A gyerek dolgozik.

Figyelt kérdés
Le kell adjon a fizetéséből rezsire és ételre?
2023. máj. 4. 08:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
27%
Aki lepontozott: Ő komolyan eltartana egy FŐÁLLÁSBAN DOLGOZÓ embert? Egészségére , ha kihasználható bolond.
2023. máj. 4. 10:21
 12/28 anonim ***** válasza:
74%
Persze, hogy eltartanánk. Hogy a francba spóroljon saját otthonra, hogyan álljon a saját lábára, ha még a saját szülei is lehúzzák, azzal az indokkal, hogy más jobban lehúzná. Felfordul a gyomrom az ilyen "szülőktől". Jajj tudom most jön majd az, hogy akkor tartsuk el majd még 40 évesen is. Nem. Egy normálisan nevelt gyereknek van igénye önállósodni. Mindig fel vannak itt háborodva az emberek, hogy nem lehet elvárás, hogy mindenki lakást vegyen a gyerekének. Tényleg nem, de basszus az igen, hogy legalább ne hátráltassák. Ha már adni nem tudnak, legalább el ne vegyenek.
2023. máj. 4. 10:35
 13/28 anonim ***** válasza:
96%

Kizárólag a jogi oldalát nézve - és ez nem az én véleményem, hanem a Csjt. másolom ide, hogy a Kérdező képben legyen:

"A szülő nem köteles a kiskorút tartani, ha a gyermek indokolt szükségleteinek biztosítása a gyermek munkával szerzett keresményéből, vagyonának jövedelméből biztosítható."

Csjt 4:215 §

[link]

2023. máj. 4. 11:00
 14/28 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező!

A helyedben azért átgondolnám a dolgokat!

Lehet, hogy nagy cirkuszok árán eléred, hogy téged eltartsanak - bár ez a joggyakorlattal szembe megy - csakhogy ilyen előzmények után elképzelhető, hogy ahogy betöltöd a 18-at, másnap kivágnak otthonról és akkor sokkal többet veszítesz, mint most némi rezsi hozzájárulás.

2023. máj. 4. 11:10
 15/28 anonim ***** válasza:
48%
15-ös pont fordítva. Addig pumpolják a szülei, amíg hagyja magát. Úgyhogy saját érdekében le kéne lépnie otthonról, mihelyt jogilag lehetséges. A szülei meg akkor fognak meglepődni, hogy saját magukat el kéne tartaniuk.
2023. máj. 4. 11:20
 16/28 anonim ***** válasza:
55%
Az általános gyakorlat, hogy a kölyök pumpolja a szülei, míg azok meg nem elégelik, mert a "gyermek" még harnic évesen is "gyűjt" ha hagyják.
2023. máj. 4. 11:42
 17/28 anonim ***** válasza:
45%

Figyelj, nekem tökmindegy, én csak egy lehetőséget vázoltam, aztán mindenki azt csinál amit akar!

Én speciel 27 éves koráig eltartottam a gyerekem, hogy gyűjthessen, de ha 17-24 éves korában miközben tanult és dolgozott elővezette volna, hogy ez nekem kötelességem, igencsak összeráncoltam volna a szemöldököm.

2023. máj. 4. 11:42
 18/28 anonim válasza:
0%
18 éves koráig kötelesek! Ha nem teszik, akár a házat is elperelheti felőlük a gyerek, ha bíróságra megy! Ez a fidesz szabályozása! Szóval jól meg kell gondolni, szül-e valaki egyáltalán erre a világra! (Amúgy a gyereknek meg kötelessége az öreg szülőt, az is perelhet)
2023. máj. 4. 11:53
 19/28 anonim ***** válasza:
54%
Nappali tagozaton a középiskola végéig kötelesek eltartani. Papíron.
2023. máj. 4. 12:34
 20/28 anonim ***** válasza:
46%
9 vagyok. Ki az a nemnormális aki lepontozott?? Teljesen jo tanácsokat adtam neki!!
2023. máj. 4. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!