Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy közöljem az anyámmal,...

Hogy közöljem az anyámmal, ezentúl nem akarok feljárni hozzá, mert idegesítenek a féltestvéreim?

Figyelt kérdés
Az anyám 2.házasságából lett két féltestvérem, 3 és 5 évesek. Egyre idegesítőbbek, folyton hangoskodnak, ugrándoznak, nem tudok anyával normálisan beszélni tőlük. Főleg a 3 évessel van gond. Amíg kissebb volt anya férje vigyázott rá és el tudtunk menni anyával sétálni, fagyizni stb, ahol nyugodtan beszélhettünk. De mióta nagyobb lett mindenhova követi anyát, sehová nem mehet nélküle, még a szomszéd szobába sem ülehtünk be mert már rohan is utánunk. Szóval így nincs értelme oda menni mert úgysem tudok semmit megbeszélni anyával, bájcsevegni meg elég ritkábban szerintem.

2023. máj. 1. 18:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
11%
3-as, nagyon ember alatti a gondolkodas.
2023. máj. 1. 22:54
 12/25 anonim ***** válasza:
22%
Én örültem volna a kistesóknak, segítettem volna, játszottam volna velük, de te elég egocentrikus ember lehetsz.
2023. máj. 2. 01:32
 13/25 anonim ***** válasza:
93%
Én is megmondanám neki így kerek- perec.Nincs értelme, ha nem tudtok minőségi időt együtt tölteni. Ha van rá igénye, oldja meg, hogy addig lepasszolja a kicsiket. Ha nincs, akkor meg be kell látni, hogy nem vagy (annyira) fontos neki, van új családja.
2023. máj. 2. 06:06
 14/25 NTBS ***** válasza:
97%
Mond el így, ahogy itt leírtad.
2023. máj. 2. 06:57
 15/25 anonim ***** válasza:
56%
De miért elvárás anyáddal kizárólag kettesben emelkedett témákról csevegni, és miért nem a családodat látogatod meg ilyenkor? Legózhatnál a tesókkal, és közben beszélgetnétek mindannyian. Igen, előfordulhat, hogy nem csak MAGADRÓL, hanem az ovis élményekről is kénytelen lennél eszmét cserélni. Szerintem így lenne normális.
2023. máj. 2. 07:34
 16/25 anonim válasza:
10%

Minden kategóriában kell legyen valami férfihibáztató leszbikus feminista, amelyik idetossza az agymenéseit, hogy "deazapuka..."

És akkor csodálkozzunk az orbánékon, amikor mindenféle családvédelmi törvényeket alkotnak....

2023. máj. 2. 08:32
 17/25 anonim ***** válasza:
91%

Az ilyen érzékeny helyzeteket nehéz kezelni, de az a legjobb, ha őszinte és egyértelmű vagy anyukáddal. Először is, fontos megemlíteni, hogy tiszteled és szereted őt, de úgy érzed, hogy a féltestvéreid jelenléte miatt nem tudsz normálisan beszélgetni vele. Előfordulhat, hogy az anyukád is érzékeli ezt a problémát, de nem tud róla, hogy mennyire zavar téged.

Egy jó megoldás lehet az, ha először is időpontot egyeztetsz anyukáddal, amikor beszélni tudtok. Amikor eljön a beszélgetés időpontja, legyél őszinte és nyílt, és közöld vele, hogy mennyire zavar téged a féltestvéreid jelenléte. Azonban fontos, hogy ne támadó vagy kritizáló hangnemben szólj hozzá, inkább fogalmazd meg úgy a mondanivalódat, hogy megértse, mennyire fontos neked, hogy kettesben is tudjátok beszélni a dolgokat.

Továbbá, ajánld fel az anyukádnak, hogy szervezhettek olyan programokat, amikor a féltestvéreid máshol vannak, így lehetőségetek nyílik kettesben beszélgetni és időt tölteni egymással. Megértheti, hogy te is igényled az időt kettesben vele, és hogy a jelenléte a féltestvéreid miatt zavaró lehet.

Végül, fontos, hogy megértsd, hogy az anyukádnak is fontosak a féltestvéreid, és hogy őket is szereti. Próbálj meg együttműködni vele, hogy megtaláljatok egy megoldást, ami mindkettőtöknek megfelelő. Az őszinteség és a megértés a kulcs ahhoz, hogy a helyzet megoldódjon, és hogy továbbra is erős kapcsolatot építs anyukáddal.

2023. máj. 2. 09:59
 18/25 anonim ***** válasza:
37%
16: Te elmebeteg vagy. Még jó, hogy a jog védelmezi a kiskorúakat.
2023. máj. 2. 12:22
 19/25 anonim ***** válasza:
86%
12es megkaphatod az enyémeket. Hidd el jó buli lesz naponta 2-3 órát aludni mert üvölt, és utána dolgozni, hiszen annyira jó a kistestvér:-) Sőt, az még jobb buli, mikor hazaérsz hulla fáradtan és a fejeden ugrál, hiszen isten ajándéka. Hajrá, anyáék szeretettel fogadnának.
2023. máj. 2. 16:28
 20/25 anonim ***** válasza:
37%
15ös, azért mert az anyja új alomba ellett miért kéne a kérdezőt érdekelni az új purdéknak? nem ő akarta őket gondolom.
2023. máj. 2. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!