Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen a mostoha anyukám?

Miért ilyen a mostoha anyukám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Több, mint 10 éve velünk él a mostoha anyukám és neki a fia, a mostoha bátyám. Bátyám rég a felnőtt éveiben jár, míg én nem.

Mostoha anyukám elvár mindent tőlem. Igen sokszor csinálok házimunkát, mikor igenis lenne fontosabb intéznivalóim is. Ha például kitakarítom az egész lakást, akkor ő mindig felhozza, hogy "megcsináltad ügye xy dolgot is?". Ha nemmel válaszolok, akkor azt a gonosz és lenéző félmosolyt mutatja, majd válaszolja flegmán, hogy "hát ez van, máskor meg kéne csinálni".

Ennek ellenére, bátyám nem csinál soha semmi házimunkát, de anyukámat ez nem zavarja.

Ha anyukám rajtakap, hogy nem mostam el bátyám mosogatnivalóit, akkor elkezdi a "ne számítsak arra, hogy bárki fog segíteni" dumát.

Ha nem rendesen fordítom ki bátyám ruháit teregetésnél, akkor leszid. Most éppen megint ez történt, hogy anyukám elkezdett pampogni egy zokniról, amiket én csináltam, de apukám megvédett, és úgy állította be, hogy ő nem fordította ki, így nem tudott normálisan megszáradni, ezért "sajnos" bátyámnak nem lett éppen olyan színű zoknija. Anyukám megszólal apukám felé "miért vagy ilyen?", csak egy zokni miatt.

Ha éppen mindkettőnk, bátyám és én, valami kis dolgot nem csináltunk meg, akkor anyukám egyből engem szid le először, bátyámnak éppenhogy csak óvatosan odaszól.

Apukámmal sokkal közelebb állok, és neki szoktam elmondani először dolgokat. Ha anyukám ezt megtudja, hogy xy dologról ő nem tudott, míg apukám igen, akkor leszid ismételten, hogy "neki soha nem mondok el semmit, értelmetlen lenne így együtt maradnunk".

Én szerintem ő engem sokszor érzelmileg zsarol is.

Miért ilyen? Mit tegyek ezek ellen?

Beszélni vele szerintem nem lenne alkalmas, kicsit már idős a nő, illetve elnézést a kifejezésért, de idióta is.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2023. máj. 1. 11:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
95%
Azért ilyen, mert ő nem az "anyukád", csak apád dugja. Ennyi.
2023. máj. 1. 13:46
 12/15 anonim ***** válasza:
69%
Mielőtt nekiesel a nevelőanyukádnak, azt tanácsolom, figyeld meg, apukád végez-e házimunkát és ha igen, milyen gyakran és mit? Sajnos még manapság sem ritka az a kőkorszaki felfogás, hogy a férfiak azért nem végeznek házimunkát, mert az "női feladat". Ha nálatok is ez a felfogás uralkodik, akkor nem azért bánik veled másképp nevelőanyukád, mert Te nem vagy a vér szerinti gyereke, hanem azért, mert Te lány vagy. Persze ettől ez még egyáltalán nem jó dolog, ha így van, csak magyarázat a viselkedésére. Ez ellen annyit tehetsz, hogy lázadsz, megpróbálod elmagyarázni nekik, hogy Te nem ezt az életformát szeretnéd élni, de ha ez nem segít, akkor sajnos nincs más megoldás, mint a mihamarabbi elköltözés.
2023. máj. 1. 15:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem a házimunkával van a baj, nyilvánvaló, hogy mindenkinek végeznie kell, a nő se cseléd, hanem a bánásmóddal.
2023. máj. 1. 15:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
13-as, ebben a családban a fiú nem végez házimunkát, tehát hiába nyilvánvaló, hogy mindenkinek kellene végezni, valamiért tőle nem elvárás.
2023. máj. 1. 15:13
 15/15 anonim ***** válasza:

Én mostoha anyával nőttem fel,mondjuk az enyém pszichopata szóval kicsit más...,de azért ilyen Veled mert nem szeret és féltékeny is.

Elég patt helyzet szerintem,mert ha nem csinálod amit kér roszabb lesz,ha apád nem áll ki érted 100 százalékban szintén Te iszod meg a levét.Mérlegeld,hogy hány évet kell még Vele lakni,megéri alkalmazkodni hozzá és amúgy mindíg tudatosítani magadban,hogy ez a nő nem normális és Veled minden rendben, vagy pedig beleállni és harcolni Vele.Ezt Te érzed a Te életed,hogy Neked melyik megoldás jobb.

2023. máj. 3. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!