Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám féltestvérének (nő)...

Anyukám féltestvérének (nő) nek a lánya és annak a lánya az én 2. mostoha unokatesóm? És őt elvehetném? Kisebb az esély az egyforma genetikai állományra?

Figyelt kérdés
anyukám féltestvérének(más az apjuk)amúgy a tesója (nő) nek a lánya és annak a lánya az én 2. mostoha unokatesóm? És őt elvehetném?? Kisebb az esély az egyforma genetikai állományra? Várom a válaszokat!
2008. aug. 15. 17:54
 1/4 anonim válasza:
100%
Ha féltestvérek, az apjuk más de az anyjuk közös, mármint anyukádéknak, akkor vér szerinti viszony áll fönt, nem mostoha! Ha ezt a lányt elveszed vérfertőzés veszélye áll fenn, még akkor is, ha csak távoli rokon! Én ismerek ilyen házaspárt, hogy ők unokatesók, és két oligofrén (szellemi fogyatékos) gyerekük van!
2008. aug. 15. 18:30
 2/4 anonim válasza:
50%
Ez most hogy van?A Te anyukád féltestvérének van egy lánya és annak egy lánya?
2008. aug. 15. 20:51
 3/4 anonim ***** válasza:
89%

Erre nem nagyon lehet mit mondani, egyáltalán kérdéses, hogy ez törvényes -e? Ugyanis a Magyar törvények szerint másodunokatestvérek házasodhatnak össze, de őszintén szólva ez elég bonyolult viszony ahhoz, hogy nehéz legyen eldönteni.

Gyakorlatilag az anyád féltestvérének az unokájáról van szó. Na most az unokatestvéreknek közös nagyszüleik vannak, a másodunokatestvéreknek közös dédszüleik. Az a helyzet, hogy ebben az esetben az egyik rokonsági vonal (a tiéd) rövidebb, így ti közelebbi rokonok vagytok, mint a másodunokatestvérek, így nem veheted el törvényesen, ha engem kérdezel. Lehet, hogy egy családjogász mást mond, de ide a rozsdás bökőt, hogy nem házasodhattok össze törvényesen, túl közeli rokonok vagytok.

2008. aug. 15. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!