Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezelnétek a párotok...

Hogyan kezelnétek a párotok gyerekének hisztérikus anyját?

Figyelt kérdés
2 éve vagyunk együtt, a páromnak van egy 18 éves fia, együtt élünk mindannyian, a gyerekkel is nagyon jó a kapcsolatom. Viszont, van neki egy súlyos pszichés beteg anyja (borderes sajnos, öngyilkossági kísérletekkel) akivel a párom is csak akkor kommunikál, ha muszáj, akkor is csak e-mailben vagy telefonon. Én még sosem találkoztam vele. Ahogy beszélnek róla, nem is szeretnék. A lényeg, hogy hamarosan ballagás, és már most próbálnak felkesziteni arra, hogy ő is ott lesz, és 100% hogy jelenetet rendez majd. Nagy eséllyel kígyót békát fog kiabálni rám is. Na, nekem már most gyomoridegem van ettől, ti hogyan készülnétek egy ilyenre?
2023. ápr. 25. 10:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Erre alapból sehogy sem készülnék, de ha már most gyomorideged van, akkor főleg nem tudsz. Legyinteni kéne rá, meg megtanulni legyinteni az ilyenre, olyan ez, mint amikor vezetés közben valaki anyázik meg dudál rád, amellett is csak elhaladsz és lepereg.

Ha teljesen egészséges lenne mentálisan, akkor sem lenne szabad bántania téged semmilyen megjegyzésnek, egy pszichésen beteg embertől meg nem tudom, miért félsz, akármit mond, elkönyveled, hogy nincs igaza, hát nem is ismer.

2023. ápr. 25. 10:50
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha ennyire súlyos a nő állapota, akkor én kihagynám a gyerek ballagását és inkább szerveznék egyet külön, ahol csak a gyerek, az apja meg én lennék jelen. Az egy dolog, hogy egy jelenet kialakul, de a gyerekre is gondolni kéne, neki mennyire kellemetlen lenne így látni az anyját meg azt megélni, hogy az osztálytársai meg azok rokonai is végignézik, hogy neki milyen gáz családja van. Emiatt én távol maradnék és remélhetőleg anyuka így nem csinál patáliát. Ha mégis, akkor abban nem lesz felelősséged. Én nem érezném jól magam, ha egy pszichés beteg miattam kapna dührohamot és ennek a gyerek inná meg a levét. Nem ér annyit egy ballagás.
2023. ápr. 25. 11:04
 3/12 anonim ***** válasza:
22%
Sehogynem kezelném, egyszerűen össze sem jövök olyannal, akinek gyereke van.
2023. ápr. 25. 11:06
 4/12 anonim ***** válasza:
88%

Nem mennék el. Majd külön ünneplünk a gyerekkel.

Vagy az anya nem menjen el. Ha jól értem a gyerek veletek él.

Ha ennyire nem tud viselkedni az anya, akkor gondolom, senkinek sem fog hiányozni a ballagásról.

2023. ápr. 25. 11:24
 5/12 A kérdező kommentje:
#2 nem kifejezetten miattam, ha csak a párom lenne ott, ő is megkapná a magáét. Annyit tudunk tenni, hogy bújkálunk nehogy meglasson. De ez milyen gáz már... A nevelt fiam szeretné, ha ott lennék.
2023. ápr. 25. 11:47
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
A fiú miatt menned kéne, büszkén és csendben mellette lenni, ahogy ő szeretné. Az anyja műsora meg senkit nem érdekel, ha ti összetartotok. A párod és a a fia véleménye számít, ne féljetek valakitől, akinek nincs hatása az életetekre.
2023. ápr. 25. 11:54
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Kihúzod magad, ha csesztet nem veszed fel és csak a gyerekre koncentrálsz. Ha nagyon eldurvul a dolog az apja közbelép.
2023. ápr. 25. 12:06
 8/12 anonim ***** válasza:
41%

hat nezd... ha megvan ra az esely hogy jelenetet rendez ott helyben akkor ne magadra gondolj...a gyereknek ez milyen lesz..borzaszto lehet...o hogy fel ettol hogy az anyja beegeti mindenki elott.

2 lehetoseg van vagy te maradsz otthon vagy az anyjat nem hivjatok meg. ha ilyen beteg es a gyerek is veletek el akkor nemis tudom mi keresnie valo ott.

ez a nap nem az anyja hisztierol vagy rolad szol hanem a gyerekrol es aki nemtud viselkedni az ne is menjen oda.

hol az apja?! hogy kialljon a gyerek mellett. persze nem a te dolgod ezt szova tenni hogy vagy o vagy te.

2023. ápr. 25. 12:46
 9/12 anonim ***** válasza:
88%
Ha bíznál a párodban, akkor nem félnél ennyire. Majd ő megvéd, melletted lesz. Vagy nem olyannak ismered? Én párom legalábbis még a saját szüleimtől is megvéd ha úgy adódik, nem kell mellette félnem semmitől. Szerintem beszélj a pároddal, mondd el, hogy mitől félsz. Ha meg se tud nyugtatni, akkor nem hozzád való.
2023. ápr. 25. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:
36%
Nem kezdenék kapcsolatot iylennel.
2023. ápr. 25. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!