Ti hogy viselitek el a kötekedő és hisztérikus szülőket?
Minden marhaságba belekötnek. Miért tejet iszol, mikor van itthon kakaópor? Miért fogtad össze a hajadat? Miért nem veszel fel zoknit/miért vettél fel? Ezt ORDÍTVA, számonkérően és monológgal megfűszerezve, hogy milyen borzasztó vagyok és miért nem tudok normális lenni.
Egyébként egymással is ilyenek: apám miért a kék pólóját vette fel és nem a pirosat? Anyám miért szedett apámnak fehérrépát [és kiborítja a levest az asztalra]? Semmit se csinál apám, mert anyám nem hagyja és ordibál vele, mert nem csinálja vagy azért, mert megcsinálja.
+ politika: eltérő pártok mellett vannak és imádnak ilyen műsorokat nézni. Képesek egymásnak esni és szintén kiabálni...
Napi 6-7 ilyen kiabálós, sírós jelenet van, kb a 3/4-ét kezdi az anyám, a többit az apám. Én meg némán hallgatok, mert szeretnek beleráncigálni, hogy "ugye, hogy neki van igaza?!"
Semmit, tűrsz vagy, amunt teheted meglépsz otthonról
Én 40 leszek idén, még most is ezt csinálják, bár legalább nem ordítanak hozzá
Apám még meg is vert ilyesmikért. Következmény: 10 éve nem vagyunk beszélőviszonyban.
Anyámra pedig rászólok, ha ilyen ("És most miért kell kiabálni?") és általában utána normálisan beszélgetünk tovább.
Végső esetben én is felemelem a hangom. Mivel magas (és nagydarab /jelenleg még kövér/ alkat) vagyok ezért túl tudom kiabálni, csak nem szeretem ezt tenni, mivel utálom a felesleges vitatkozást, primitív vitákat.
Sajnos a szüleid ránézésre nem szeretik egymást, és az életüket sem (kötözködés, üvöltözés). Te emelkedj felül ezen és tanulj a rossz példából. Én is ezt teszem.
Elköltözöl, és kész.
Ha a szüleid ilyen ostobák, hogy együtt vannak ennek ellenére, az ő bajuk, de neked nem kell ehhez asszisztálni, sem semmit tenni.
4-es
Tudom, h már több éves ez a kérdés, de azért szeretném neked megírni, h számomra nagyon érett és előremutató volt a válaszod. Nem használtál nagy szavakat, és pont ezért megragadó, hogy nem szépítesz, de nem is gyűlölködsz, és megoldást is kínálsz egy nehéz és valós helyzetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!