Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogatnád a gyerekeidet vagy...

Támogatnád a gyerekeidet vagy lebeszélnéd ezekről a szakmáról?

Figyelt kérdés
A lányom óvónő, a fiam buszsofőr szeretne lenni.
2023. ápr. 24. 13:48
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk én csuklós buszon láttam már csinos, fiatal nőt vezetni. Elöl ültem le, figyeltem a vezetését (meg persze a nőt), teljesen korrektül, magabiztosan, de nem erőszakosan vezetett.
2023. ápr. 24. 14:18
 12/39 A kérdező kommentje:
10-es válaszoló, az tényleg érdekes lenne, ha a lányom lenne buszsofőr, a fiam meg óvóbácsi :D
2023. ápr. 24. 14:20
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Így végiggondolva lehet, hogy támogatnám. Mire ők végeznek, akkora hiány lesz ezekből a szakmákból, hogy versenyképes fizetésük lesz.
2023. ápr. 24. 14:23
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Buszsofőrt kiképeznek szerződéssel 1-2 év hűséggel, nem kell befektetni . Szakközép gimi alap legyen majd szakma , de azért ne akarjanak egyetemet ha később melósként dolgoznak .
2023. ápr. 24. 14:27
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez az ő választásuk, de az is tény, hogy egy kamasz vagy épp hogy felnőtt ember sokszor nincsen teljesen képben az adott szakma minden vetületével, és később emiatt csalódhat. Ha ilyen helyzetben lennék szülőként, mindent megtennék azért, hogy tájékozott döntést hozhasson a fiatal. Egész biztosan meg lehetne szervezni, hogy nyáron néhány hetet egy buszvezető/óvónő mellett eltöltsenek, és lássák, milyen a szakma a mindennapokban. Azt is meg lehetne csinálni, hogy megnézitek az óvónői/buszvezetői fizetéseket, levonjátok belőle egy tipikus albérlet meg rezsi költségét, és egy hónapig a fennmaradó pénzből gazdálkodva fedezzék maguknak a szükségletüket. Gondolják végig, mennyit tudnának félretenni, mennyire tudnának olyan életet élni, amilyet szeretnének, és mindezek tükrében biztosak-e a választásukban. A lényeg az, hogy a döntés a gyerekeké, de ez legyen tájékozott döntés.
2023. ápr. 24. 14:47
 16/39 anonim ***** válasza:
91%
támogatnám őket mindenben :) véletlenül sem beszélném le őket
2023. ápr. 24. 15:04
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

Támogatnám!!

Mindkettő hiányszakma és ha meggazdagodni nem is fognak belőle (bár a sofőrök jól keresnek), de biztos kenyerük mindig lesz!!

2023. ápr. 24. 15:06
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha a "gyerekek" ezt akarják, akkor mindenképpen támogatnám öket (ahogy a sajátjaimmal is tettem), elvégre nekik kell ezzel élni.

Amennyiben nem tetszik nekik, félbe tudják hagyni, ha befejezték és még tart a lelkesedés, akkor is ki tudnak szállni még késöbb is, nincsenek odabetonozva.

A nagyobbik lányom akart mindenáron szakács lenni, korábban is rengeteget fözött, érdekelte a téma,igen kreatív is tudott lenni, viszont maga az oktatás, föleg a gyakorlati része nagyon negatív volt - egy nagyon forgalmas helyre került, fele annyi személytettel, mint ami szükséges lett volna, emellett a "fönök" stílusa is minösíthetetlen volt. Fél év után eljött onnan, a fönök meg könyörgött nekünk is meg neki is, hogy ilyen jó tanítványa még nem volt, stb, átváltott teljesen más területre, és ma igen sikeres abban, amit utána választott.

Ha nem engedtem volna akkor, biztos rosszul fogadta volna, emellett így közben volt ideje kitalálni, mi az, amit tényleg akar és szeret.

2023. ápr. 24. 15:07
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne támogatnád? Engem sosem kérdeztek mit szeretnék, ha mertem is mondani csak le hurrogtak. Nagyon jó érzékem volt a rajzoláshoz, de képesek voltak meg utáltatni velem, pedig tök jó kis Karrierre tehettem volna szert ha tovább képzem magam. Helyette be dugtak angol szakra, amit gyűlölök. Két évet voltam a szakmában, azóta se találom a helyem.
2023. ápr. 24. 15:08
 20/39 anonim ***** válasza:
87%
Elmondanám nekik az előnyöket-hátrányokat, illetve hogy melyikből hogyan lehet annyi jövedelmet teremteni, hogy meg tudjanak élni belőle, utána meg már rajtuk múlik. Nemrég volt egy beszélgetésem az egyik gyerekemmel, aki most 7 éves, és bizonyos szakmák után érdeklődött. Ugyanezt tettem, elmondtam, melyikben mi a jó, és milyen kihívások vannak. Elgondolkozott a válaszokon, és attól függően, hogy melyik tetszett neki, kérdezett tovább, vagy teljesen más irányban. Abban szeretném erősíteni, hogy el tudja dönteni, hogy mi a jó neki, és olyan döntést tudjon hozni minél több infó birtokában, amit lehetőleg minél kisebb eséllyel bán meg, vagy ha meg is bán, újra tudjon keresni valami mást.
2023. ápr. 24. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!