Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon ragaszkodok az anyukámh...

Nagyon ragaszkodok az anyukámhoz, ez szerintem 20 évesen nem normális. Mit tegyek? Hogyan lépjek túl ezen?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy természetes dolog szeretni a szüleinket és jó esetben élvezni a velük töltött időt, de nálam ez már beteges ragaszkodásba megy át.

Délelőtt suliban vagyok, délután hazaérek, és azt várom, hogy jöjjön Anya. Szinte mindent kettesben csinálunk. Ha este elmegy aludni, akkor már nagyon hiányzik és olyan gondolataim támadnak, hogy mennyire rossz lenne nélküle az élet, csak rá számíthatok jóban-rosszban (vannak barátnőim, de egyik sem szeret olyan önzetlenül, mint Anya). Sokszor rettegek attól is, hogy egyszer meg fog halni. Márpedig megfog, mint mindenki más. Ez viszont hatalmas szorongással tölt el. 58 éves ő.

A másik az, hogy nélküle olyan magányosnak és elveszettnek érzem magamat, még akkor is, ha csak pár napot vagyunk külön. El tudom látni magamat (főzök, mosok, takarítok), és van más társaságom is -mondjuk ők nem mindig érnek rá-, de Anyámmal minden jobb. Akkor van békében a lelkem ha vele vagyok. Tudom, hogy ez nem normális. Az ilyen szintű ragaszkodás. Mégis megijeszt, hogy nélküle legyek.

Jövőre egyetemre megyek. De sajnos mindenképp el kell majd költözném és az Anyám nem jöhet velem. Ez megijeszt. Nélküle nagyon elhanyagoltnak érzem magamat. Talán az is vagyok, mert vannak barátaim, de nem azok a sülve-főve együtt barátnők ők, sokszor nem érnek rá vagy más dolguk van. Inkább csak havercsajok. Az egyetlen igazi barátnőm messze él tőlem, így vele csak online lelkizhetek. Pasim meg nincs. De sok más csajnak sincs pasija, aztán nincsenek így ráfüggve az anyjukra(tudtommal).

2023. ápr. 23. 21:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%
#10 Nekem is 2 barátom és 3 ismerősöm jött a szakomra, első félévben nem is találkoztam velük, mert amikor nem tanultam, a felsőbbévesek által szervezett programokra jártam... Kisebb szakokon persze biztos más, de az azért helyzettől függetlenül elég durva, hogy szeptemberben kezded az egyetemet, de te már áprilisban eldöntötted, hogy kirekesztett leszel. Ilyen hozzáállással nyilván ilyen lesz...
2023. ápr. 23. 22:53
 12/21 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy meg ez picit egocentrikus, hogy "senki nem kíváncsi rám"? Tudod, hogyan a legkönnyebb barátkozni? Mindenki érdekesnek tartja magát, mindenkinek megvan a maga története. Neked csak annyi a dolgod, hogy szemkontaktust tarts, figyelj, és kérdezz, és a válaszra is figyelj. Nem olyan nagy wasistdas, elvileg azért jár óvodába az ember, hogy ezt megtanulja. (Nem vicc, tényleg ez az óvoda egyik célja, az egészséges szocializáció.) Persze ha úgy akarsz barátokat találni, hogy RÁD legyenek kíváncsiak, az nem barátság, hanem személyi kultusz, és jogosan félsz, hogy nem fog menni.
2023. ápr. 23. 22:55
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

#10.Az mindig is nehezebb feladat volt és kölcsönös érdeklődés piszok fontos benne.

Hozzátenném, egyetem első 1 évében alakulnak ki a társaságok, ha ott sikerült kifognod pár rokonszenves társat abból lehet bármi.

Később is lesz rá lehetőség, de akkor jön az első mondatban lévő dolog.

Sokan tudom okosabbak, de az emberek nagyon zártak bármiféle kapcsolatteremtésre, vagy nagyon kezdeményezőnek kell lenned, vagy éppen az adott illetőnek kell annak lennie. Aki el van magának az nagyon könnyen magányos maradhat.

2023. ápr. 24. 00:38
 14/21 A kérdező kommentje:
Oké 12. Köszi, hogy kifejtetted a frusztráltságodat. Engem érdekelnek mások is. Sőt. Szerintem az átlag embernél kedvesebb és segítőkészebb vagyok, mindenkit magam elé helyezel. De persze te egy személyi jellemzést szűrtél le pár mondatomból. Na, én meg pont ezt az embertípust kerülöm. Persze azután vagyok közvetlen, hogy sikerült túllendülnöm az ismerkedés első szakaszàn. Erről meg nem én tehetek.
2023. ápr. 24. 01:16
 15/21 A kérdező kommentje:
#13 én is azt vettem észre, hogy zártak. Szinte a nyakukra kell járni, ha akarsz valamit. Én meg nem akarok senki agyára menni, így ha látom, hogy nincs válaszreakció, csak én törekszek, akkor feladom. Mert kínosan érzem magamat.
2023. ápr. 24. 01:18
 16/21 A kérdező kommentje:
Egyébként még egy válasz az “egocentrikus” jelzőre. Nem sértődöttként írtam, hogy nem kíváncsiak rám, hanem úgy, hogy én ezt gondolom, nem akarok senkit terhelni, ezért inkább nem is kezdeményezek. Messze vagyok én attól, hogy magamat “valakinek” tartsam. Teljesen természetesnek veszem, hogy nem vagyok érdekes. 🤷🏼‍♀️
2023. ápr. 24. 01:21
 17/21 anonim ***** válasza:
51%

Pedig kapd össze magad és tartsd magad valamire!

Anyukád mit szól ezekhez?

Kb én is ilyen voltam 19 éves koromig aztán lám bőven kinőttem belőle :)

A kollégiumba majd jön a lehetőség...nem kell rágörcsölni.

2023. ápr. 24. 03:02
 18/21 anonim ***** válasza:
62%
Egy kicsit beleragadtál egy ilyen kamaszos drámázásba. Szerintem semmi súlyos nincs. Elköltözöl, a kényszer nagy úr és jót fog tenni, a változás kiránt majd ebből. Nem kell ennyire másoktól függni, hogy lesz-e majd neked "valaki". Vagy igen, vagy nem.
2023. ápr. 24. 04:41
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jót fog tenni a költözés. Tuti fájdalmas lesz az elején, de hosszútávon előnyödre válik. Lesz saját életed, megtanulsz egyedül, anyád nélkül is élni.

Igen, egy nap meg fog halni. Ha leragadsz ezen a szinten, akkor lehet felkötöd magad hogy utána menj (nem egy ilyet ismertem).

Meg kell tanulnod egyedül létezni.

"Pasim meg nincs. De sok más csajnak sincs pasija, aztán nincsenek így ráfüggve az anyjukra"

Nem is kell pasi. Szerintem ha hirtelen most bepasiznál, akkor rácuppannál teljesen mint ahogy most anyáddal csinálod. Nem szabad mástól függeni.

"Teljesen természetesnek veszem, hogy nem vagyok érdekes. "

Ez itt a probléma. Nem nézed magad semmibe. Az önbizalmadat kellene fejleszteni. Próbálj ki új hobbikat. Valamiben biztosan jó vagy és "érdekes" leszel.

2023. ápr. 24. 17:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Kerdezo,en tutira vettem,h fiu vagy es nevelt gyereke.

De igy ez az sztori akkor a szeretethianyrol szol meg,h felsz elvesziteni apd halala miatt egy ujabb embert.

2023. máj. 7. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!