Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális az, hogy ennyi...

Normális az, hogy ennyi idősen is bele akarnak szólni abba, mikor, kivel és hova megyek?

Figyelt kérdés
Jelenleg 20 éves vagyok. Szeptemberben kezdtem az egyetemet, előtte egy évet kihagytam. Édesanyám mindig is szigorúbban vette, hogy mikor hova megyek és meddig maradhatok. Bulizni sosem jártam, most sem teszem, inkább a barátaimmal találkozom vagy a párommal, akivel már 7 hónapja vagyunk együtt. Azt hittem egyetemen megváltozik ez a dolog, de ugyanúgy beleszól vagy beleköt a dolgokba. Többek között az sem tetszik neki, hogy mióta van barátom, azóta szinte mindig nálam van és kevesebbet hívom őt. Szerinte a barátom manipulál ki akar engem sajátítani, hogy csak vele töltsek időt. Ha vele vagy a barátaimmal megyek valahova, elvárja, hogy tízre legyek otthon és szóljak neki, ha hazaérek. Ha tíz előtt nem szólok, akkor SMS-t ír, hogy hol vagyok. Nem azzal van a baj, hogy szólnom kell, hanem azzal, hogy kilóméterekkel arrébb is hazautasít engem legkésőbb tízre, ha később érek haza, akkor megsértődik, ha kiállok magamért, akkor szintén. Bármit elmondok neki pl a páromról vagy arról, hogy menni akarunk valahova, akkor ő beleköt, mikor viszont ezzel szembesíteni akarom, akkor leteremt, hogy ő csak a véleményét mondja, miért háborodok fel. Mit gondoltok, mit kéne kezdenem? Ez normális?

2023. ápr. 21. 21:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Írd meg szépen az SMS-t neki,hogy este 10kor otthon vagy,ha más városban vagy,úgysem tudja leellenőrizni,hogy tényleg hazaértél-e vagy sem.Gondolom,nem pattan kocsiba,hogy elmenjen megnézni,tényleg otthon vagy -e 😉

20 évesen meg nem kell màr mindent anyuci orrára kötni,hogy hova,kikkel mész,stb,stb

Húzd meg szépen a határokat.

2023. ápr. 21. 22:41
 12/23 anonim ***** válasza:
Amíg engeded addig bele fognak.
2023. ápr. 22. 08:00
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell szólni, tekintve, hogy NEM otthon élsz. Ezen nem nehéz semmi.

Hétvégén meg maradj a koliban, ha ennyire nem bírja felfogni, hogy egyetemista vagy, nem 5 éves.

2023. ápr. 22. 09:37
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
Bro, nekem is szigorúak a szüleim, és egyidősek vagyunk. Titkoltam már el hétvégi programot úgy, hogy otthonról mentem ráadásul. Nem olyan nehéz. Pláne ha élsz egy koliban/albiban. 10-kor dobsz egy üzit, hogy "otthon vagy", de nem kell, hogy ez így is legyen. Lecsekkolni úgysem tudja (már ha nincs semmi nyomkövető a telódon, ha meg van, akkor takarítsad elfele xd), nem fog odautazni a másik megyéből hozzád, hogy megnézze. Komolyan nem értem, hogy ha mindigis ilyenek voltak veled, akkor mégis hogy a francba nem szoktad meg, hogy hazudni nem szép, de ilyen esetben nincs más választásod, ha normális életet akarsz élni.
2023. ápr. 22. 13:37
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, a sógorom 1200 km-re él az anyjától és pár napon belül 29 éves lesz. Az anyja UGYANEZT csinálja vele. Szerintem ne várd meg, amíg ide juttok.
2023. ápr. 22. 19:41
 16/23 anonim ***** válasza:
44%
Aki azt javasolja, hogy hazudjon, az szégyellje magát. Ez a biztonságát veszélyeztetné. Pontosan azért kell tudnia az anyjának, hogy hol van, hogyha elrabolnák, leütnék stb. az anyja tudja értesíteni a rendőrséget. Ha azt hiszi rég otthon van és történik a kérdezővel valami, leghamarabb csak egy nap múlva fogják keresni, vagy még később, ráadásul rossz nyomon.
2023. ápr. 22. 19:50
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
16-os, ne viccelj már, akkor mindenki a szülei élete végéig állandóan értesítse őket minden lépéséről?
2023. ápr. 22. 20:17
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
20:17 Tudod kicsikém 40 éves elmúltam, de mindig tudja legalább egy családtagom, hogy éppen hol vagyok és mikor kellene hova megérkeznem, ha minden rendben. Fiatalabb koromban vagy egy tucat strici próbált behálózni, felcsípni, személyesen vagy a felhajtóján keresztül, pedig nyilvános szórakozóhelyekre sosem jártam. A főiskola melletti téren a padon ülve, fényes délben hívogattak italra férfiak, pedig távol állok a bombanő kinézettől. Azóta meg elmúlt két évtized és lányoknak az éjszakában veszélyes. Ha te azt állítod, hogy nem, akkor te magad is egy bűnöző lehetsz, aki ebből él. Magyarország a nyugat-európai nyilvánosházak prostituáltjainak legnagyobb forrása. Itt tűnik el a legtöbb fiatal is. Ne mondjátok meg a szüleiteknek, kivel és hova mentek, majd meglátjátok, ha legalább átlagosan néztek ki, hogy mit tesznek veletek, vagy hol fogtok kikötni! Ne legyen igazam.
2023. ápr. 22. 21:01
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
18: "kicsikém?" Legalább átlagosan nézek ki, 25 éves koromig Budapesten éltem (azóta külföldön), de nem állítom, hogy azért, mert nekem nem lett bajom, másnak se lehet. Azt viszont állítom, hogy nem normális, ha az embernek az ANYJA minden lépéséről tud(ni akar), pláne, ha már együtt sem élnek. Vannak barátai, barátja, akik nyilván tudják (hiszen velük van / hozzájuk megy / tőlük megy el). Az, hogy az anyja nem tudja, nem azt jelenti, hogy SENKI nem tudja.
2023. ápr. 22. 21:18
 20/23 anonim válasza:
Velem is ezt csinálta anyám, még 23 évesen is. Na akkor költöztem el otthonról jó messzire. Nem volt sok a fizum, de nem érdekelt. Nehezen és lassan nyugodott bele, költözéskor is megpróbált manipulálni: " Azt ígérted nekem, hogy nem hagysz itt soha."stb. ... Mikor ez nem jött be, akkor jöttek a megalázó szövegek...
2023. ápr. 22. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!