Egy transznemű embernek mit szólnak a szülei ahhoz, hogy már a másik nemhez tartozik a gyerekük?
Őszintén kíváncsi vagyok erre. Ha valaki tapasztalatból írna az még jobb.
Hogy lehet elfogadni, hogy pl valaki fiából lány lesz teljesen?
3-as vagyok.
Azért pl az általam elmondott esetnél, a szülőben elég mély nyomott hagyott. Az annyiban nyilván más volt, hogy ott már a “gyerek” bőven felnőtt volt (azt hiszem 40 fölött).
Persze ott eleve más generációk találkoztak, de amúgy sem lehet könnyű, ha valakit 40 éves koráig fiaként nevel az ember, majd hirtelen eldobja születéskori nevét, és női ruhákban, férfiakat hord haza. Meg is romlott a viszony.
A szerencse annyi volt, hogy a gyerekével viszont jól alakult a kapcsolat, szóval legalább a család egy része együtt maradt.
Egyébként szerintem azért óckodnak ettől sokan, mert a médiában szerepet kapó (tv, közösségi média) egyedek (elnézést, de nem tudom embereknek sem nevezni őket) olyan alpári módon viselkednek, olyan szinten próbálnak visszaélni a helyzetükkel, hogy ahelyett, hogy támogatnák és segítenék a velük egy cipőben járó embereket, csak rontanak a helyzeten, és közröhej tárgyává teszik őket, saját magukkal együtt. Amikor pedig sokat lát ebből az ember, szvsz ösztönösen igyekezné megóvni a gyerekét az ezzel járó megaláztatásoktól. Ez nem is az egész társadalmon hibája. Inkább azoké, akik kiváltják ezt a társadalom egy bizonyos részéből.
Hú de jó véleményeket írtatok! Nagyon jó, hogy sokan így gondolkodnak, és nem eldobák maguktól a gyereket..
Nem lehet egyszerű a helyzet eleinte az biztos.
Mentek a zöldek!
23# Jó volt a téma.
Szerintem ilyen lehetőség a gyermek nevelése közben, minden szülő fejében egyszer biztosan megfordul. Aztán elfelejtődik, ha nem változik a gyermek nemi identitása. De beszélni kell róla, mert senki nem tehet róla.
7. A hormonblokkolók és egyéb hormonok amitől elvékonyodik a fiúk hangja vagy elmélyül a lányok hangja, vagy nem alakul ki olyan sok férfias/nőies vonás mint kellene, és ha tiniként kapja akkor a petefészekre is hatással van ezért nem valószínű hogy lehet gyereke.. Ezek hatását nem lehet visszafordítani.
És igen, jól hallottad, sok országban tiniként is lehet kapni hormont, Európában is. Amerikában egyes államokban pl a szülő engedélye se kell hozzá. Rengeteg videó van róla azokról akik megbánták. Van olyan lány aki még mindig sokkban van, sajnáltam szegényt, sose fog helyrejönni lelkileg se.
23. Én el vinném pszichológushoz mielőtt elkezdi szedni a hormont hogy kiderítsem nem e valami olyasmirol van szó hogy csak fiús lány, vagy éppen meleg...és mivel ezek drasztikus műtétek ezért nem tagadom nem örülnék.
27#
Nem vagy szemét, senki nem örülne egy ilyen hírnek. Abban a pillanatban átértékelnéd ÖNMAGADAT és féltő anyatigrissé válnál, mert eddig is szeretted, és ezután is szeretni fogod.
Azt nem tudom elképzelni, hogy megtagadjam a gyerekemet, ilyen opció nem létezik.
Mielott ki volt mondva, hogy transznemu, es nyiltan vallaltak akkor is voltak olyan fius lanyok es lanyos fiuk, akik kisertetiesen a masik nemhez tartoztak igazabol. Olyanokra gondolok, akik maguk sem tudtak, de minden mozdulatuk, megnyilvanulasuk, a gondolkodasuk, a viselkedesuk.
Ezek a szulok mar eleve egy atlagostol eltero gyereket nevelnek. Ha nem is valljak be maguknak, az a gyerek sosem volt igazabol lany vagy fiu a nemi szervein kivul.
Szegény kérdező... Ilyen sokáig bent kellett maradni a pártközpontban? Vagy már Home Office-ban nyomod? Remélem legalább kifizetik túlórában...
Ha lenne saját gyereked, nem kérdeznél ilyen baromságokat! Egy (normális) szülőnek onnantól, hogy megszületett a gyereke, a világon a legfontosabb dologgá lép elő az életében. Asszem ezzel mindent el is mondtam a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!