Egy transznemű embernek mit szólnak a szülei ahhoz, hogy már a másik nemhez tartozik a gyerekük?
Őszintén kíváncsi vagyok erre. Ha valaki tapasztalatból írna az még jobb.
Hogy lehet elfogadni, hogy pl valaki fiából lány lesz teljesen?
"most majd kapnak külsőre és viselkedésre egy lányt"
A viselkedés a tranzíciótól nem változik meg.
Annak, aki leponozta a 8-as válaszom: a transznők esetén a hormon hatására nő mega mell, ne a szilikontól. Szóval aki már a hormonterápia alatt mellműtétről beszél, az egyszerűen nem ért hozzá.
Ebből következik, hogy a Kérdező a történetet kitalálta.
#8: Unalmas ez a folyamatos kötekedés ezen az oldalon.
Igen, ő maga mondta. A kérdés kiírása előtt láttam tiktok live-ban, mikor kérdezgették a témáról. Már női kinézete van, gyönyörű hosszú haja. Nem alpári módon viselkedett ebben a live-ban. Amúgy nem ismerem.
Elmondta, hogy hamarosan kezdi a hormon szedését, meg hogy még suliba jár, tizenegyedikes Lesz onlyfans regisztrációja.
Nem értem miért kell itt mindig mindent bizonygatni.
Egyèbként meg általánosságban vagyok kíváncsi a témára. Nem egyetlen emberre vetítve...
Ja és ha hazudott, arról nem tehetek. Azt írtam le amit ő mesélt. Nem vagyok otthon transz témában.
Az viszont, hogy valaki hazugsággal vádol, hogy kötekedni tudjon, elég gyomorforgató.
Az én gyerekem transznemű. Mi, a szülei, pontosan tudjuk, hogy ez mit jelent, ezért őt azonnal elfogadtuk. Viszont azonnal elkezdtünk nagyon aggódni miatta, mert féltettük őt.
Féltettük azoktól az emberektől, akik napi szinten gyűlölködnek, fenekednek ellenük.
Egy ilyen toxikus embert általában úgy lehet megváltoztatni, hogy elmagyarázzuk neki, a transzneműség valójában mit jelent. Azzal, hogy tudást szerez, megértheti mi történik, empatikussá, toleránssá válhat. Sajnos sokakkal nem lehet mit kezdeni, mert csak ontják magukból a gyermekvédelemnek hitt gonosz beszédet, és valójában nem foglalkoznak ezeknek a transznemű gyerekeknek, felnőtteknek az életével.
Kinek mit.
Szerintem egy intelligens szülő elfogadja.
Amúgy ez miért tragédia? Egy okból, a szar társadalom miatt.
Abban a társadalomban, ahol egy nem-változtatás elfogadott, ott az érintettnek és magának a szülőnek is sokkal jobb és könyebb.
Szerintem egy szülőnek sokkal rosszabb elfogadni, hogy nem lesz unokája, pl mert a fia -lánya nem vállal gyereket, mégis kénytelen azt is elfogadni és a gyereke ezen döntése miatt sem tehet semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!