Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szabaduló Apa, első találkozás...

Bucibaba100 kérdése:

Szabaduló Apa, első találkozás. Tippek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves fiú vagyok, és apám 8 nap múlva szabadul a börtönből.

Most fogok először találkozni vele.

Fogalmam sincs ilyenkor mit kéne mondani, kérdezni.

Örökbe voltam adva, anyám adott örökbe, apám akkoriban börtönben volt, és csak később szerzett róla tudomást. 2 évig szabadlábon volt, akkor próbált meg keresni.

Öcsémet már megismertem, nagyon szeretem és általában jó a kapcsolatunk.

Apám nő futtatásért ül, elítélem de nem gondolom, hogy ez erre hatást gyakorolna.

Bármi tipp? Jogos javaslatnak tartom azt, hogy inkább ne találkozzak vele, de fogok, lelkileg szakember javaslatára erre van szükségem.

2023. ápr. 14. 00:29
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
60%

4-es: "Figyelj, legalűbb nem ölt meg senkit, azárt ez igy más"

NEM, nem ölt meg senkit, de sok nöt tönkretett egész életére - ez miért jobb? Ha megöli öket, akkor ennyi volt, ha meg ilyesmire kényszeríti öket, életük végéig szenvednek emiatt, sok lesz öngyilkos, azaz sokkal rosszabbat tett velük, minha csak megölte volna öket!

2023. ápr. 14. 07:54
 22/31 anonim ***** válasza:
81%

20-as: arról szó sem volt, hogy az "apa" is nevelte volna a kérdezöt, vagy valaha is élt volna velük.

Ha az anya nem adta meg az apa nevét, nem tartotta vele a kapcsolatot, akkor egyedül örökbe tudta adni a gyereket, mivel az apa jogilag nem létezett.

2023. ápr. 14. 07:56
 23/31 anonim ***** válasza:
68%

"1es: jogos, de akkor még csak 4 éves voltam

2es: nem anyám nem, vele kapcsolatba voltak, de szakítottak.. ez után 2 héttel került börtönbe"

Nekem ebből az jön le, hogy a kérdező szülei az ő 4 éves koráig együtt voltak, ekkor került az apa börtönbe. Plusz van egy öccse is, tehát nagy eséllyel bizony együtt éltek.

2023. ápr. 14. 08:05
 24/31 anonim ***** válasza:
41%

#20, 4 évig a kerdezot nevelte az anyja, meg az apja, de nem volt apasagi nyilatkozat. Hihető.

Egy kvákat futtató stricinél semmi nem probléma. Apaságit sem írt alá, cserében nem is nevelte a gyereket. Más dolga volt :)

2023. ápr. 14. 08:07
 25/31 anonim ***** válasza:
76%
Nincs olyan, hogy light-os strici. Magyarországon sem. A lakótelepen, ahol sokáig laktam, ott is lakott egy ilyen - a te fogalmaid szerint - light-os strici, konkrétan a mi házunkban. Volt valami családféléje is, szóval pont az a kategória, amire te gondolsz. Mindenkivel kedves volt, meg udvarias. Aztán egyik este rendőrök járták végig a házat, mindenkit kikérdeztek, hol voltak, láttak-e valamit ekkor és ekkor. Kiderült, hogy a két ház közötti területen valaki fejbe lőtte az illetőt. Akkoriban eléggé tele volt vele minden, utána lehet nézni. Cinóber becenéven futott a pasi.
2023. ápr. 14. 08:20
 26/31 anonim ***** válasza:
91%

Látszik, mennyit tudtok az örökbefogadásról. "Mindkét szülőnek le kell mondani a gyerekről..." Az esetek nagy százalékában (pontos infót nem tudok, de 80-90%-ra tippelek) a vérszerinti apa egyáltalán nincs a képben örökbefogadás eseten.

Az anya bemegy a kórházba, megszüli a gyereket, nem nyilatkozik semmit az apáról, ismeretlen marad, az anya vezetéknevét kapja a gyerek, és "rendezetlen családi háttér" címszóval bekerül a gyermek állami gondoskodásba.

Aztán ha eltelik X idő, és nem jelentkezik az anya (vagy bárki a vérszerinti oldalról), akkor a gyermek örökbefogadható lesz. Nem kell lemondani senkinek senkiről.

Persze van olyan is, mikor a vérszerinti anya (nagyon-nagyon ritka esetben az apa is, ha képben van) lemond a gyerekről. Akkor azonnal indul az örökbefogadhatóvá nyilvánítási eljárás, nem kell várni X időt. De legtöbbször nem mondanak le (nem írnak alá semmit, félnek a hivatalos szervektől), hanem egyszerűen nem látogatják a gyereket, aki így a türelmi idő elteltével örökbefogadó szülőkhöz kerül.

De ismétlem: a vérszerinti apa iszonyatosan ritka esetekben játszik bármi szerepet az örökbefogadott gyerekek esetében.

Magam is örökbefogadó szülő vagyok, innen az infók. (Mi sem tudunk semmit a vérszerinti apáról)

Mellesleg én megértem, hogy a kérdező találkozni akar a vérszerinti apjával. Akárhogy is, a biológiai apja. A legtöbb örökbefogadott gyermek meg akarja ismerni a vérszerinti szüleit, ami teljesen normális és jogos kérés. Tudni akarják, honnan származnak, a szemébe akarnak nézni annak, aki szülte/nemzette őket.

Van olyan is, aki egyáltalán nem kíváncsi a biológiai szülőkre, de szerintem ez a ritkább eset.

Általában találkoznak pár alkalommal, de nem alakul ki komoly kapocs, mert nagyon más világot képviselnek addigra már. Gyanítom, így lesz a kérdezővel is.

És igen, arra azért készülj, kérdező, hogy legyél észnél. Nem tartozol neki semmivel, ha kér valamit, pénzt, ezt-azt, ne adj neki. Ha ne adj Isten le akarna húzni, ne hagyd.

De lehet, tényleg érdekled. Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

37/N

2023. ápr. 14. 09:36
 27/31 anonim ***** válasza:
97%
Teljesen normális, hogy keresed a gyökereidet. Mindenképp találkozz vele, hogy a hiányérzetedet rendezd. De légy nagyon résen, akár az utolsó találkozás vele, akár nem!
2023. ápr. 14. 09:38
 28/31 anonim ***** válasza:
51%
Milyen vidàmparkba jártok?
2023. ápr. 14. 19:47
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Nincs tipp. Találkozz vele aztán minden jön magától.
2023. ápr. 14. 20:44
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

26!

Igazad is van, meg nem is. Ennél a kérdésnél éppen nincs. A kerdezot 4 éves korában fogadták örökbe, tehát nem anyuka hagyta ott a kórházban. Az apja együtt volt az anyjával valameddig, eselyesen együtt is nevelték a kerdezot, mert van egy öccse is.

2023. ápr. 15. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!