Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám teljesen rám teleped...

Édesanyám teljesen rám telepedett.Mit tegyek?kicsit hosszabban lent.

Figyelt kérdés

Szeretem,és már egészen kicsi korom óta ő nevel.

Van egy bátyám,aki 35 éves nem dolgozik,édesanyám tartja el,munka után mindig hozzá megy,takarít,kaját vesz neki.

Van egy nővérem,aki már elköltözött.

És vagyok én,a legfiatalabb,aki a legtöbbet látta,akinek nem volt gyerekkora ,mert ellentétben a tesoimmal én apa nélkül nőttem fel.

Édesanyamat sokat láttam sírni,össze törni kis koromban.Batyam sokat beszólt neki,később nekem is,nővéremnek is ,sok volt a veszekedés,sokat költöztünk.

Édes anyám meg elég fiatal koromban össze jött egy férfival,akivel mai napig együtt van.

Ő alkoholista,de anyám nem válik el tőle.

Én jelenleg suliba járok még,és dolgozok,de piti pénzekért mert suli mellett nem igazán tudok többet.Nagy álmom az egyetem,de ilyen körülmények között nem tudom.

Kell a pénz.Jobban,mint a suli.

De édesanyámra vissza terve.

Mindig is szenvedett az életben,sosem cselekedett.

Nem igazán érzem hogy jó példa lenne számomra,vagy valaha is az lett volna.

Erős nő,viszont belebetegszik abba,hogy kiszolgáltatja magát másoknak.Ezesetben a bátyámnak.

Utóbbi pár napban nagyon rosszul volt,magas a vérnyomása,fekszik,letargikus.Nyugtatok írtak fel neki.

Velem alszik már 3 hete,mert azt mondja itt nyugodt,viszont nekem semmi magán eletem nincs.

Nem merek neki szólni,mert így is maga alatt van,és nincs jól,viszont az én életem így semerre sem fog haladni.Mostoha apám az csak iszik,nem törődik édesanyámmal,csak magával.

Nem merem így itt hagyni,nem tudom mit kéne tennem?

2023. ápr. 10. 06:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Anyád felnőtt ember, nem a te felelősséged, hogy nem válik el egy alkoholistától. Magas vérnyomásra szedje a gyógyszerét, idegbajra meg tegye rendbe az életét, az ő feladata, nem a tiéd. Persze segíteni lehet, de az, hogy nálad "piheg" terv és cél nélkül, nem segítség, csak a drámája kiszolgálása.
2023. ápr. 10. 06:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Kollegium.... ( Meg szóközök )
2023. ápr. 10. 06:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Itt lenne az ideje, hogy elmondd anyukádnak is mindazt, amit itt leírtál. Az, hogy Ő egy önsors rontó kapcsolatban él egy alkoholistával, ráadásul még a semmirekellő bátyádat is eltartja, az az Ő döntése, az Ő felelőssége.

Nem kellene hagynod, hogy a Te életedet is elrontsa a múlt, ez miatt muszáj lenne leülni anyukáddal és beszélgetni vele arról, hogyan jutott idáig.

2023. ápr. 10. 08:06
 4/4 anonim válasza:
100%

Hasonló helyzettel találkoztam: ott ugyanugy volt a kisebbik gyerek, az Anyuka, 3 idősebb testvér (ebből kettő külföldön élt, és tartották a kapcsolatot a legkisebb testvérrel és az Anyukával, egy pedig az Anyukán lógott ráadásul cigizett és falta a nőket is), és alkoholista apuka

Náluk ez lett a megoldás: A legkisebb gyerek leült az Anyjával beszélni és megmondta hogy ez nem fog menni, elvitte pszichológushoz és végül a pszichológus ,,segítségével/terápiájának köszönhetően" elvált az alkoholista férjtől, utána leült az Édesanya beszélni a fiával akit eltartott, és közölte vele hogy ő tovább nem tartja el, erre a fiú megsértődött és megszakította a családjával a kapcsolatot.

Nem tudom valóban ez volt-e a legjobb megoldás (a gyereknek nem felelőssége a szülők ügyeinek intézése, van elég bajuk anélkül is), de ha úgy látod a helyzetet talán ez segíthet.

Remélem valamit tudtam segíteni. Addig is sok sikert a megoldáshoz!

2023. ápr. 11. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!