Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleitekkel beszéltetek...

A szüleitekkel beszéltetek arról, hogy milyen temetést szeretne és egyebek?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 7. 22:21
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
81%
20-as, kb.20-25 évenként meg kell váltani a sírhelyet. Nem megfizethetetlen összeg, de nem is kicsi. Az első 40-60 évben még összedobja a család, de ahogy meghalnak a közvetlen leszármazottak és elköltözik az újabb generáció, a sírok feledésbe merülnek. Nagyszüleim több, mint 1 millió Ft-os márvány sírkő alatt fekszenek. Saját maguknak vették még életükben, hogy ne terheljék a gyerekeket, akiknek amúgy 2 családi házat is felhúztak. Amikor 20 év után meg kellett váltani a sírhelyet, akkor gondolkoztam el rajta, 40 évesen, hogy most még mi unokák összedobjuk és ha élünk, 60 és 80 évesen is össze fogjuk dobni. De utána? És örökre minden felmenő sírhelyét minden generációnak fenntartani? Nem nehéz rájönni, milyen felesleges milliós márvány alá feküdni, mert 100-200 éven belül garantáltan ki fognak hantolni valami közös nagy gödörbe vagy hamvasztóba. Amikor anyám meghalt, 25 éves voltam és nettó 70 ezer Ft volt a fizetésem. A sírhelye neki is meg volt. 800 ezer Ft-ot örököltem utána. Akkor elvitt nagyapám a bankba és azt mondta, vegyek ki 300 ezret, kell a temetésre. Ha én meghalok, hamvasszanak és nem kell semmi cécó. De persze ezt úgyse hagyná annyiban a halálipar.
2023. ápr. 8. 01:06
 22/44 A kérdező kommentje:
Miért hunyt el édesanyád 25 éves korodban, ha megkérdezhetem? :\
2023. ápr. 8. 01:55
 23/44 anonim ***** válasza:
83%
Persze. Megyünk a polcra urnában mindannyian. Ha kevés a hely, majd kiszórnak/juk az udvarra, úgyis a környéken óhajt nyugodni mindenki.
2023. ápr. 8. 01:55
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos elszorni már nem lehet elvileg.
2023. ápr. 8. 03:05
 25/44 NTBS ***** válasza:
100%
Apukának gyerek voltam. Nagymamám és anyukám temetését én intéztem. Elmondták mit szeretnének.
2023. ápr. 8. 05:46
 26/44 anonim ***** válasza:
100%
A nagyim elmúlt 80, tőle pontos instrukciókat kértem, hogy mit szeretne majd.
2023. ápr. 8. 06:19
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen. De épp így a gyerekemet is megkerdeztem pár évvel ezelőtt, hogy ő mit szeretne és elmondtam neki, én mit szeretnék. Ez alap. Mondjuk én nem Magyarországon élek, mindannyiunknak van temetkezési biztosítasa, aminek része egy mindenre kiterjedt kérdőív arról, hogy hogyan szeretné majd az ember a temetését.
2023. ápr. 8. 07:14
 28/44 anonim ***** válasza:
64%
Nem, mert akárhányszor felhoztam a témát, merev elutasítást kaptam, mintha a halál valami szörnyűség volna...
2023. ápr. 8. 07:22
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Anya minden temetés után elmondja, hogy őt hamvasztassuk el és szórjuk szét valahol. Nem akar temetést, sírt, virágokat, koszorút.

Apa meghalt 28évesen, 28éve. Neki nem volt akkor még eszébe ilyen gondolat

2023. ápr. 8. 08:08
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
Én rendszeresen elmondom a szüleimnek, anyám tudomásul veszi, apám becsukja a füleit azzal, hogy ezt nekik nem kell tudni, nem ez az élet rendje. Szerintem fontos, hogy ezt a kérdést tisztázzuk, ha az illetőnek nem mindegy a dolog, soha nem lehet tudni, hogyan, mikor lesz vége.
2023. ápr. 8. 08:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!