Apám érzelmileg egy gyerek szintjén áll, mit tehetnék hogy ez javuljon?
Nem sok mindenről van fogalma mégis mindig úgy tesz mintha annyira k.rva okos lenne.
Mostanában vettem egy lakást magamnak Budapesten és megmutattam neki is.
Össze-vissza sz.rozta, hogy milyen rossz döntést hoztam, holott nem is ért sem a műszaki állapotokhoz, sem azok felújítási árához vagy hogy Budapesten mi jó, mi rossz környék és mi számít jó vételnek ebben a városban stb. stb.
Ez csak egy példa volt a sok közül.
Azt is rendszeresen eljátssza, hogy rám erőszakol valami kis fity-f.sz összeget, csak hogy belepofázhasson a dolgaimba, majd miután közlöm vele, hogy semmi közöd hozzá akkor meg jön a szokásos "Bezzeg amikor a pénzt adtam akkor jó voltam" duma.
Simán visszatudnám neki fizetni ezeket a pénzeket de ha egyszer nem fogadja el akkor most mit csináljak?
Különben sem füllik hozzá a fogam, mert szeretném ha végre megtanulná, hogy az ajándék ellenszolgáltatás nélküli, tehát nem jár érte cserébe beleszólási jog.
Ha meg beolvasok neki, hogy nem is értesz hozzá akkor meg elszontyolodik, hogy őt ebben a családban senki semmibe nem nézi.
Hát mit tegyek ha egyszer tényleg nincs rálátása bizonyos dolgokra?
Ugyanakkor van mindenféle hóbortja is amit próbál rám/a család többi tagjára is tukmálni.
Újabban például Fradista lett és folyamatosan küldözgeti mindenkinek hogy milyen meccsek lesznek, meg ajándékba is Fradis cuccokat kapunk tőle, hiába mondjuk neki, hogy nem szeretjük a focit, nem hogy egy adott klubbot a sok közül.
Nem nagyon mer ezek miatt senki rápirítani, mert akkor hisztérikus lesz de már lassan kezdünk átlépni bizonyos határokat.
Nem kell sokat beszélni vele azt kész. Nemcsak apad ilyen itt is sok ember megmondja hogy mi a baja apadnak hogyan kell megoldani milyen volt és milyen lesz a kapcsolatotok.
Ez mind király dolog, és jó hogy ennyi tudós van, de ezeket te tudod csak rendezni akár azzal hogy elviseled akár azzal hogy csökkented a kapcsolattartás mennyiségét. Te látod mit csináltok és te tudod neked mi mit ér meg
Én apám az "érvekre" kezdett el igazán gyerekként funkcionálni.
Elkezdte a fülét verni hogy "pápápápápá, nem vagyok itt" mint egy óvodás gyerek.
Baromi kellemetlen és abszurd dolog.
Vagy elkezdett gyerekesen visszatámadni. Olyanokkal, hogy "mi van majomfülű, nézzétek már mekkora füle van". A másik gyermeteg lealacsonyításával, megalázásával próbált menekülni a felelősség szorításából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!