Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én lettem felszínes, vagy...

Én lettem felszínes, vagy érthető, hogy "nem vagyok ràjuk kívàncsi"?

Figyelt kérdés

Akkor ha vidéken laknak a szüleim, akik külön élnek egymàstól, és a testvérem is, màr sajàt élete van, és nekem is. Nem igazàn érdeklődnek felőlem, apàm csak akkor kívàncsi ràm, ha úgy viselkedem, ahogy megfelel az elvàràsainak, nővérem mindenemre féltékeny, édesanyàm pedig skizofrén.

Egész évben sem talàlkozunk sokat, csak ünneppekkor, vagy màr akkor sem, nem is beszélünk sokat egymàssal, csak ha kell valami. Én a fentieket érzem, és azt, hogy màr nem akarom elviselni ünnepnapon sem, csak teher.

2023. ápr. 2. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
13%
Nem. Teljesen érthető ha nem vagy rájuk kíváncsi!
2023. ápr. 2. 09:54
 2/8 anonim ***** válasza:
14%
Érthető, hogy a közönyös, kellemetlen, vagy épp mentálisan beteg emberek között nem érzed jól magad, még ha azok a legközelebbi családtagjaid is. Vagy talán pont azért.
2023. ápr. 2. 09:55
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem az a kérdés, hogy miért foglalkoztat ez téged? Ha alapvetően úgy érzed, hogy a családod sajnos toxikus hatással van az életedre és mindannyiótoknak jobb, hogy ha csak távolról ,,szeretitek" egymást (azt is ritkán)- akkor ez teljesen rendben van. Viszont ez a magánügyed- miért is számít, hogy a környezeted emiatt felszínesnek talál-e vagy sem? A lelkiismeretfurdalás az oka? Sajnos az a helyzet, hogy ilyen szituációban az ember csak magát fogja tudni megmenteni a családját- ha az képtelen a változtatásra-nem. De, attól még, hogy az életedben úgy döntesz, hogy a saját prioritásaidat helyezed előtérbe önvédelemből- még nem vagy rossz ember, nem kell semmit szégyelned. A pandémia alatt sok kapcsolat átment szótlan vegetálásba és kényszeres egymás mellett élésbe, így eltérő háttérrel, de viszonylag sokan kerültek hozzád hasonló, elidegenedő helyzetekbe- ezzel sem vagy hát egyedül. A bántalmazó (ez esetben vegzáló) kapcsolatokból jobb kiszabadulni és függés helyett megfelelő mérsékletesség mellett esetleg szinten tartani a viszonyokat- amennyire lehet. Semmi gond azzal, ha évente csak 2-3 alkalommal ültök össze rövidebb ideig- ugyanakkor ez sem kötelező, hiszen a család felnőtt tagokból áll és összességében családként már nem is funkcionál. Nem tartozol nekik a gyerekkorodért semmivel, magadnak tartozol azzal, hogy megtanulod jól szeretni magad és előtérbe helyezni a saját érzelmi kiegyensúlyozottságodat. Hidd el, ha toppon lennének, pontosan ugyanezt fogalmaznák meg neked, hiszen nem azért neveltek fel, hogy aztán mindent visszacsurgass míg élnek:) Én azt tanácsolnám, hogy a ritkább alkalmak mellett azért havonta 1x-1x hívd fel őket random, márcsak a saját nyugalmad érdekében is. Ha nagyon terheltté válik a beszélgetés, még mindig rövidre zárhatod- de rajtad legalább már megint nem múlott a dolog. Az ember nehezen engedi el a kötelékeit, főleg ha azok az élete legelső időszakából valóak- de a felnőttséghez hozzátartozik az átcsoportosítás is- ha nem számolsz el, előbb-utóbb megrekedsz. Szóval hallgass a megérzéseidre és próbáld azoknak megfelelően kiegyensúlyozni a magánéletedet- nem fog érte bitófa járni, akárhogyan is döntesz.
2023. ápr. 2. 13:54
 4/8 anonim válasza:
0%
Szerintem érthető de évente 1x-2x próbálj meg velük találkozni hogy ne mondják aztán a magukét .
2023. ápr. 2. 15:40
 5/8 anonim ***** válasza:
25%
Miért, 4-rs, mi van, ha mondják a magukét?
2023. ápr. 2. 16:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Érthetö
2023. ápr. 2. 19:53
 7/8 anonim ***** válasza:
37%

Nem értem miért van mindenki lepontozva.

Szabad országban szabad emberek vagyunk, mindenki azzal tartja a kapcsolatot akivel akarja és azzal nem akivel nem akarja.

2023. ápr. 3. 01:27
 8/8 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem ertheto. Ennek ellenere a helyedben taktikat valtanek.

Ha nagyon nem akarod valaki kepet latni, akkor csak kuldj neki(k) egy kepeslapot, egy kisbaprosaggal csomagban, par sor kisereteben.

Ha k8birsz 1 orat, akkor lehet varatlanul beallitani, hogy figyu beugranek szombat delelott, de delre mar mashol kell lennem, viszek egy kis aprosagot, meg megneznem jol vagy/vagytok-e? okes?

es x idokozonkent ezt elismetelnem unnepek, nevnapok, szulinapok meg csakbugy veletlenszeruen. Feltetelezhetoen kb. sokszor mobdanak jaj most nem jo. ergo meguszod a talalkat, de x elutasitas utan mar nekik lenne kinos es ha vegre rabolintanak akkpr velhetoen mar valos erdeklodest is kapsz.

tuszta udvariassag semmi tobb, de x ev mulva jol johet.

2023. ápr. 6. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!