Becézni a szülőt?

Figyelt kérdés

A gyerek nem anyának/apának, nem is ezek variációit használja a szülei, hanem vagy a keresztnevükön, vagy valamilyen más néven szólítja őket. Pl: Kicsim az anyjának.

Mi az oka ennek? (Vérszerinti gyerek esetén.)

2023. ápr. 2. 09:34
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség. Tegezve, keresztnevén szólítva is lehet tisztelni a szülőt, gyűlölni meg akkor is lehet ha kezétcsókolommal köszönsz neki , mert az az elvárás.
2023. ápr. 2. 10:21
 22/38 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell neked mindent érteni, kérdező! Még akik csinálják, se értik, mégis úgy van. És? Teljesen biztos, hogy nálatok is van számos olyan szokás, amit meg mások nem értenek, mért a konyhában van a mosógép, mért tart egy órát a reggeli készülődés, mért járnak be a lakásba cipővel, mért tartották meg a vezetékes telefont, mért hordanak maszkot a buszon stb, stb, stb. A világ sokféle, nem is kell, hogy egyféle legyen, nem a te életed a norma. A lényeg az, hogy senkinek ne ártsanak vele. Biztosíthatlak, hogy a szüleim a legkevésbé se érzik magukat megbántottnak, és a tiszteleten semmilyen csorba nem esik, sőt még a hajdani és felnőttkori neveltségi szintemen se.
2023. ápr. 2. 10:22
 23/38 A kérdező kommentje:
22-es te hogyan szólítod a szüleidet ha megkerdezhetem? A hosszú keszülődest stb nem is értem hogyan jött ide?
2023. ápr. 2. 10:27
 24/38 anonim ***** válasza:
90%

Mért, a telefont meg a mosógépet érted, hogy hogy jön ide? Példákat hoztam arra, hogy különböző családoknál másképp folynak a dolgok.

A keresztnevükön, én vagyok a 15-ös, köszönjük, jól vagyunk. Állnak a falak, és nem dőlt össze az addigi világ. Konkrétan semmi nem változott a velük való viszonyomban ahhoz képest, amikor még anyunak és apunak szólítottam őket.

2023. ápr. 2. 10:32
 25/38 A kérdező kommentje:
Tovabbra sem értem, hogy jött a mosógép stb ahhoz, hogy hogyan szólítod a szüleid. Mennyi idős vagy?
2023. ápr. 2. 10:40
 26/38 anonim ***** válasza:
92%
Irigylem azokat akik mások családi megszólításán problémáznak, annyira nincs saját bajuk
2023. ápr. 2. 10:40
 27/38 A kérdező kommentje:
Én meg azokat sajnalom, akik beleszólnak abba, hogy kit mi érdekeljen.
2023. ápr. 2. 10:42
 28/38 anonim ***** válasza:
91%
Idős vagyok, és nem én tehetek róla, hogy te képtelen vagy egy egyértelmű és világos rövid szöveget értelmezni! Na, még egyszer: "Teljesen biztos, hogy nálatok is van számos olyan szokás, amit meg mások nem értenek. A világ sokféle, nem is kell, hogy egyféle legyen, nem a te életed a norma." A megszólítás csak egy apró elem ebből a sokféleségből. Nálatok nem így van, másoknál meg így van, mert náluk így alakult, és nekik így jó. És ugyanez más kérdésekben fordítva.
2023. ápr. 2. 10:44
 29/38 A kérdező kommentje:
Az idős az rellatív fogalom. Pontosan hány éves vagy?
2023. ápr. 2. 10:45
 30/38 anonim ***** válasza:
88%
Nem tartozik rád. Az idős nem relatív fogalom. Nem a 40 az idős.
2023. ápr. 2. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!