Stroke után , félig bénult anyukámat két gyerek mellett ápolni?
Sziasztok, muszáj kiírnom magamból mert belül annyira feszít, fáj, mardos. ..
10 hónapos csodálatos ikrek anyukája vagyok.
Az én kapcsolatom anyukámmal nagyon szoros . Amire gondolsz , azt szorozd meg minimum 3mal.
Tehát NAGYON- Nagyon.
Szinte végig egyedül nevelt , apa sokszor elhagyott minket.....
Jelenleg újra együtt vannak, én időközben elkoltoztem otthonról a picikkel és a párommal , aki egyébként csak hétvégén van itthon velünk.
4 napja anyának Stroke-ja volt. A bal keze egyáltalán nem mozog , a lába épphogy. A kórházban teljesen tönkre teszik , hiaba akar, nem engedik felkelni. Pelenkát tettek rá , szegény kénytelen bele pisilni , fel van húzva az ágyrács, nem tud felkelni. Én délutánonként megyek hozzá (csak akkor van látogatási idő ) olyankor segítek neki fel kelni , megfürdetem , wcre viszem stb ..
És én ebbe bele pusztulok . Egyszerűen gyászol a lelkem . Lehet hogy már nem lesz sokáig köztünk.. néha zavart , de egyébként tisztába van mindennel ... Ezek mellett egy csomó betegsége van.
Beszéltem egy jós ismerőssel, azt mondja 2 hét maximum 2 hónapja van vissza.
A lelkem legmélyen tudom , hogy talán jobb lenne neki, hiszen apám nem tudná úgy gondozni. Nekem meg a két picikémet is néznem kell . Annyira nehez ez a helyzet .
Tudom hogy egyszer megkell élni az elvesztését, de annyira fáj hogy elmondani nem tudom .
Van valaki esetleg aki neadj isten hasonló helyzetben van, és tud pár biztató , vigasztaló szót írni ? Köszönöm szépen előre is
Kedves Kérdező! Az édesanyád simán fel tud ebből épülni. Nagynéném 3x kapott sztrokot! Beszélni sem tudott. Meg 16 évig élt utána.
Mivel ilyen jó a kapcsolatotok, én hazavinnem és kérnék segítséget. Önkormányzati gondozó, vagy esetleg valamelyik segélyszervezet (Vöröskereszt, stb.) ha tudna küldeni egy segítőt mondjuk napi 1x 2x, az jó lenne. Ez átmeneti állapot, ebből teljesen felgyogyulhat. Főleg ha érzi a szeretetedet.
Nem értettem mit jön itt mindenki a jóssal, én JÓ ismerősnek olvastam. Most látom hogy tényleg jós. Nem hiszem el, hogy komolyan valami hazudós csaló véleményére adsz mondjuk egy orvos helyett.
Picit olyan, mintha remélnéd is, hogy anyukád meghal, mert akkor nem lesz gondod vele. Pedig tényleg nem feltétlen kell még temetni a stroke miatt. Persze mi innen távolról nem látjuk mi a helyzet (ahogy a jós sem), de abba azért nem szoktak a mai világban belehalni.
Ha van pénzed ápolót fogadni mellé, akkor tedd azt. Ha nincs, akkor sajnos marad ez a kórházi ellátás. De azért számolj azzal, hogy előbb-utóbb kijön onnan, akkor is kell lennie valaminek.
Köszönöm szépen a válaszokat!!
Az orvossal is beszéltem természetesen, O azt mondja hogy a keze már nem igazán lesz jó de a lába még helyre jöhet .
Ma már kiment wc re egyedül , bottal.
Soha de soha nem szeretnem azt at élni hogy meghal, bár tudom hogy ez az élet rendje módja. Csak iszonyatosan sajnálom hogy szenvednie kell. Ezért mondtam hogy talán jobb lenne NEKI ha elmegy ...
Persze amint lehet haza hozom és ha vért izzadok is a két gyerek mellett is , mindent megteszek érte / neki. A jós nővel kapcsolatban csak annyit, hogy elég közelről ismer minket , eddig sajnos vagy nem sajnos szinte minden bejött amit jósolt nekünk . Bár voltak dolgok , amik nem. Vagy még nem .. köszönöm mindenkinek ! ♥️
Köszönöm szépen a kérdést!
Hála istennek szinte teljesen helyre jött, azóta egyedül él, mert apa ismét lelépett. Hozzám nem akar jönni lakni , neki az ő megszokott környezete kell. A bal keze még nem az igazi de azthiszem javulgat. Ellátja magát, egyszerűbb ételeket elkészít stb.
Megyünk hozzá napiszinten, vagy éppen ő jön ... Szóval ja, nem jött be a jós szava 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!