Szülők, zavar, ha csak ti nem tudtok lakásönerőt/anyagi támogatást adni a gyerekeiteknek a környezetetekben?
A gyengébbek kedvéért: a kérdés nem az, kell-e egyáltalán adni, az offoló válaszokat jelentem.
Én szülők véleményére vagyok kíváncsi, ha nem spóroltatok a gyerekeiteknek, de azt látjátok, hogy a környezetetekben (pl.rokonok, kollegák, barátok, gyerekek barátainak szülei) a többség igen, tud adni segítséget a gyereknek az életkezdéshez, ez zavar titeket? Aggaszt, mit gondol a ti gyereketek emiatt rólatok?
Mivel nem méregetem magam sem a rokonokhoz, sem a barátokhoz, sem a környezetemhez, így nem zavar, ha valaki tud önerőt adni a gyerekének egy lakáshoz, vagy lakást ad, vagy egyáltalán nem tud/akar segíteni. Igen sok élethelyzetbe belelátok pont ebben a témában, mivel lakáshitelekkel foglalkozom, így nem csak a szűk környezetemben látom, ki honnan, hogyan indul el, hanem országosan. A lakosság jelentős része egyáltalán nem tudja/akarja támogatni a gyerekeik lakáshoz jutását, sőt inkább az a jellemző, hogy a többség el van adósodva. Nincs semmi megtakarítása a családoknak, máról holnapra élnek és nem csak azok, akiknek alacsony a jövedelmük. A többség az utolsó fillért is minden hónapban elkölti gyakran felesleges dolgokra.
Kérdező, tudod mi aggaszt a fiatal felnőttek részéről manapság? Az, hogy elég sok köztük a követelődző és egyre többször hallom a környezetemben, hogy nem akarnak annyit dolgozni, mint a szüleik, mert élni, szórakozni szeretnének munka után és nem másodállást vállalni, mint a lakással rendelkező szüleik anno, de közben fel vannak háborodva azon, hogy nekik miért nincs már lakásuk, önerejük egy lakáshitelhez?
Rengeteg folyószámla kivonatot látot, a legtöbbön az utolsó fillérig minden hónapban elfogy a pénz (nemzeti dohánybolt, ételrendelés, DM, étterem, stb, stb). Természetesen vannak üdítő kivételek is, de nem ez többség.
Nem érdekel, hogy más mit csinál, hogyha nincsen rá pénzem, akkor nem kap lakást, meg semmit.
És nem azért, mert szmét lennék, hanem mert attól, hogy ma szülök millimomosként nem biztos, hogy 5 év múlva is gazdag leszek.
Szerintem mire oda jutnak hogy a gyereknek egy lakásra vagy bármi önerőre lenne szüksége, és nem alakult úgy hogy lett, addigra már úgyis átváltanak arra a szemléletre hogy keresse meg a gyerek magának. :D
Aki valóban ügyének gondolja hogy valamit adhasson a gyereknek az azelőtt megteremti mire szüksége lenne rá.
Nálunk az van hogy mindkét gyereknek van lakás már. De igazabol nem tudom hogy szükség van e rá.
Emellett a gyerekeket olyan iskolába járatom ahol idegen nyelven tanulnak és nem csak magyar érettségijuk lesz, ezzel is könnyítve az életüket. Szerintem ez fontosabb mint a lakás, a tudásbol lehet a lakást venni, fordítva kétséges
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!