Zavar téged, ha a párod előző kapcsolatából lévő gyerekről tudod, hogy nem örül annak, ha te is ottvagy a láthatáskor? Ha esetleg a gyerek ki is mondaná, hogy most szeretne csak az apukájával közös programot, úgy, hogy te ne legyél ott.
11-es, szerintem az teljesen rendben van, ha mondjuk a gyerek odaérkezésekor találkoztok, köszöntök egymásnak, aztán párod a gyerekével az egyik szobában mondjuk játszik, te meg a másik szobában olvasol, tévézel vagy a konyhában teszel-veszel. Nem kell emiatt elmenned otthonról és nem kell kínosan vigyázni, nehogy meglássátok egymást. Nyilván nem az a baja a gyereknek, hogy az előszobában összetalálkozik egy pillanatra az apja párjával, hanem csupán arra vágyik, hogy a konkrét cselekvés (együtt játszás, mesélés, elmenős program) az kettesben töltött élmény legyen az apjával.
És ha jól értem a nyitókérdést, még azt sem mindig:
"...a gyerek ki is mondaná, hogy most (tehát nem mindig!!!) szeretne csak az apukájával közös programot..."
Persze a kérdező most sem jelentkezik, így sosem tudjuk meg, mi a konkrét helyzet, ő kicsoda ebben a történetben és pontosan mi zavarja, ha zavarja egyáltalán.
Házasként élünk egy lakásban, az én fiammal és a férjem lányával, a kisfia pedig csak láthatásokra jön.
Szoktunk néha mindketten csak a saját gyerekünkkel négyszemközt ellenni egy szobában, beszélgetni, tévézni, bármi. Attól, hogy egy család lettünk, még nem kötelező mindig mindenben mindenkinek kötelezően részt venni. Sőt, múltkor ketten elmentünk a fiammal moziba, csak anya-fia programra. Megmondom őszintén, nagyon klassz volt és úgy látom, néha a gyerekek igénylik ezt. A férjem picikéje még eleinte, mikor összeköltöztünk, volt, hogy megkérdezte mikor hazaértem, hogy a Kriszti minek van itt?? Nem kell ezeken megsértődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!