Szerintetek mennyire van ez így rendben?
Figyelt kérdés
Szóval 17 éves fiú vagyok, és mostanában elég sok a konfliktus köztem és apám között. A problémája az hogy sok hétvégén nem vagyok otthon, vagy ha otthon vagyok akkor átjön a barátnőm és vele töltöm az időm. A távolléteim idejét általában a barátaimmal és a barátnőmmel töltöm. Ha otthon vagyok gyakorlatilag semmi kapcsolat nincsen köztünk apámmal néhány szóváltáson kívül, illetve péntekente is csak a haverjait hívja át sörözni, szóval nem tudom mit számít neki az hogy otthon vagyok vagy sem. Arra hivatkozik hogy nem tanulok, és legyek a családommal is, de a tanulós része egyáltalán nem igaz. Szerintetek csak nem bír elengedni és ennyire betegesen ragaszkodik hozzám? Mindig is jobban féltett FIÚKÉNT is, pedig nem szolgáltam rá. Mi lehet a gond? Nem bírja feldolgozni hogy felnőttem? Vagy tényleg ennyire sok hogy 1-2 hétvégente (péntek-szombat) nem vagyok otthon? Jövőre (jóesetben) egyetemista leszek, akkor is majd minden nap látogassak haza az ország másik feléből? (Bocsánat ha kicsit katyvaszra sikeredett, próbáltam normálisan fogalmazni.)2023. márc. 20. 21:47
1/8 anonim válasza:
Ez előfordul, én is majdnem 17 éves vagyok, de a szüleim úgy kezelnek, mintha sokkal fiatalabb lennék
2/8 anonim válasza:
Édesanyád hol van a képben? Testvéreid vannak? A többiek mit szólnak hozzá, hogy keveset vagy velük?
4/8 A kérdező kommentje:
Édesanyám szerencsére ennek a teljes ellentéte. Öcsém gyakorlatilag mindig otthon van, de neki is sok konfliktusa van faterral. Hétköznap mindig otthon vagyok, nem élek kicsapongó életet, járok az iskolába rendesen. Barátnőm 130kmre lakik szóval csak hétvégente találkozhatok vele, máskor nem tudunk.
2023. márc. 20. 22:43
5/8 anonim válasza:
Igen, nem bírja felfogni, hogy felnőttél. Ez van, és nem, sosem sikerül majd neki - talán miután elmentél egyetemre.
6/8 NTBS válasza:
Nehéz kérdés. Egyfelől van a te akaratod, ami fontos. De ott a valóság, hogy nem vagy felnőtt és gondolom el vagy tartva. Szóval törekedj a kompromisszumra.
7/8 anonim válasza:
Nem tudja elfogadni,hogy lassan felnősz és saját életed van.Ebben a korban teljesen normális,hogy nem ülsz le velük órákat beszélni hanem a szobádban vagy és bulizgatsz.Magyarázd ezt el neki hátha segít.
8/8 anonim válasza:
"Ebben a korban teljesen normális,hogy nem ülsz le velük órákat beszélni hanem a szobádban vagy és bulizgatsz."
Ahol jó a kapcsolat a szülők meg a gyerekek között, ott nagyon is természetes, hogy rendszeresen nagyokat beszélgetnek egymással akkor is, amikor a gyerek már kamasz, akár órákon át. Mindenféle fontos és érdekes dolgokról is szó esik ilyenkor, és normál esetben ezek mindkét fél számára nagyon is élvezetes, tanulságos beszélgetések lehetnek. Sajnálhatod, ha neked nem volt ilyenben részed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!