Mi lenne a jobb megoldás? Beadnátok Otthonba, ha az otthoni ápolás nem megoldott?
50! A fizetős meg pláne nem fogadja be!
Miért hiszitek azt, hogy egy alkoholistát bármelyik otthonnak kötelessége elviselni? Ez az egyik elsőszámú indok szinte bárhonnan, ha ki akarnak rakni. Még a munkahelyeken is!
Fuh, ezen jól felhúztam magam. Kérdező! A 33-as válaszodban mindent leírtál...Ha apádat ennyire nem érdekli a saját sorsa (meg az se, hogy mennyire kicseszett a gyerekeivel), téged miért érdekel?? Le kell tojni. A nagynénivel együtt. Csúnya dolog, de ez van! Az öcséd szintén: ne pátyolgasd, felnőtt ember, 30 évesen csak el tudja dönteni, hogy hagyja-e, hogy apád tönkretegye az életét! Én a helyedben az összes testvérrel együtt megszakítanám az eddigi pátyolgatást, aztán csináljon, amit akar. Ha halálra akarja magát inni, akkor tegye azt, ha neki az a fontosabb, mint a saját, meg a gyerekei élete. Csak azt lehet megmenteni, aki hagyja, és apád láthatóan nem az az ember.
Az ivást ennyi idősen abbahagyni már nem fogja, ha eddig nem tette. Ha sikerül is "megmenteni", abból ugyan mi jó sülne ki? Nem lesz belőle egy-kettőre más ember, mint aki eddig volt, talán még rosszabb is lesz, ha nem ihat. Az ilyet hagyni kell sajnos.
Én 18 évesen jöttem el otthonról, mert nem akartam az alkoholista anyám különféle alkoholos-gyógyszeres öngyilkossági kísérleteihez asszisztálni. Én is állandóan a kórházat, meg az elvonókat jártam vele, meg rettegve mentem haza suliból évekig, hogy élve találom-e otthon, vagy habzó szájjal elterülve. Aztán egy nap fogtam a cuccom, elé álltam, és megmondtam neki, hogy itt a vége, megyek. Ha összeszedi magát, jó, ha nem, akkor nem, ez az ő döntése, de az én életemet nem fogja tönkretenni, ha a sajátját már így tönkretette.
Mára már rendeződött a kapcsolatunk, leszokott a piáról nagy kínkeservesen, de vagy húsz évnyi kínlódás kellett hozzá, hogy belássa: ezt alaposan elcseszte, és tőlem nem számíthat semmire a továbbiakban. Szeretem őt, tartjuk a kapcsolatot, rendszeresen találkozunk, ünnepekkor ajándék, köszöntés - de ennyi. Nem fogom ápolni, oldja meg. Szülőtartást fizetek, ha kell, de ott még nem tartunk. Viszont az érzelmi részét kizártam és lezártam - javaslom, hogy gondold át te is, különben rámész te is, meg a családod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!