Mikor fogom feldolgozni?

Figyelt kérdés
A szülinapomon halt meg apukám már több mint 10 éve. Azóta nem tértem magamhoz.. fogom még valaha boldogan ünnepelni ezt a napot?
2023. márc. 16. 10:29
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon sajnálom, nagyon nehéz lehet neked.

Nem a szülinap fontos, apukád elvesztése a szomorú. De sajnos muszáj elfogadnod, nem tehetsz mást.

Ha segít, esetleg különválaszthatod a két eseményt úgy, hogy pl. kijelölöd az ő születésnapját arra, hogy szeretettel megemlékezz róla.

2023. márc. 16. 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Ha eddig nem sikerült feldolgoznod, akkor magadtól ezután se fog menni.

Réges rég pszichológushoz kellett volna fordulnod.

2023. márc. 16. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Egyedül semmit nem lehet feldolgozni, csak ha támogató a közeg. A "jaj, ne szomorkodj, másoknak is meghalt már az apukája, nekik is rossz lehetett" nem támogatás.
2023. márc. 16. 10:49
 4/7 anonim ***** válasza:
42%
Nem mindegy, hogy feldolgozni akarod vagy még mindig hiányzik. Ha "csak" hiányzik az természetes. Nekem is eszembe jutna, pláne egy ilyen jeles napon. Ha csendesebb vagy egy kicsit nem baj. De ha a szülinapod előtt egy héttel már depressziós vagy, nem akarsz kijönni a lakásból és 0-24 sírsz akkor kell segítség. Szóval első legfontosabb kérdés: már "csak" hiányzik vagy még mindig hatással van rád a dolog?
2023. márc. 16. 12:09
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

4-es, azt írja, azóta nem tért magához.

10 év elment az életéből ezzel!

2023. márc. 16. 12:09
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Nekem a szülinapom előtti napon halt meg anyukám, elèggè fiatalon.

Nagyon szerettem, itthon halt meg, vele voltam.

Gondolj arra, hogy ők nem szeretnèk azt hogy te szomorkodj. Nekem is nagyon hiányzik a mai napig, de èlni kell az èletet tovább. Nem elfelejteni kell őket, mert azt lehetetlen, hanem megtanulni elfogadni a hiányt.

2023. márc. 16. 12:17
 7/7 anonim ***** válasza:
39%
Párod, más szeretteid nincsenek meleltted?
2023. márc. 16. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!