Szülők, hogy ha a gyereketek el akar mondani valamit, de azzal teszi, hogy "ígérd meg, hogy nem leszel dühös/nem fogsz kiabálni, stb", te megígéred, és kiderül, hogy rosszat csinált, kiabáltok vele?
Én akkor mondjuk nem a lányommal ordítanék...
Persze, hogy kiabálnék vele, hogyha állatságot csinált.
Nem, majd megsimogatom a buksiját, mikor nettó hülye.
Ez a "ne legyél mérges" amúgy ez egyik legpasszív-agresszívabb "kérések" egyike, egyébként, mivel fogalmam sincs, egyáltalán mi a francot művelt.
Ha nincs problémája azzal, hogy hányan szexeltek vele, mert ő is akarta, és nem volt benne sem kényszer, sem befolyásoltság, visszaélés, sem az italába kevert "rásegítés", akkor nem tudom, miért panaszkodna erről nekem. Ha panaszkodik, akkor ott nyomás, kényszer vagy visszaélés volt a dologban.
Ha pedig akarata ellenére videózták, akkor az egyértelműen másnak a baromállat döntése, nem az övé.
Lehet, hogy a lányom nem a legélesebb kés volna a fiókban, vagy nem volna úrihölgy, de nem aszerint választanék bűnöst, hogy kin volt a történetben a lyuk, hanem aszerint, hogy ki volt az, aki gátlástalan módon és súlyosan ártott másnak. Nem a lány volt az.
Ha ő videóz le valakit akarata ellenére, majd akkor vele ordítok.
Gondolom, hogy te a gyerek vagy, aki el akar mondani valamit a szüleinek.
Szerintem is passzív-agresszív ez az "ígérd meg, hogy nem leszel mérges" duma. Az jutott eszembe róla, amikor általános iskolában egy barátnőm közölte, hogy kérni akar valamit tőlem, de a konkrét kérés előtt hízelegve megkérdezte, hogy megteszem-e. Ha azt mondtam, hogy igen, ő pedig kért valami hülyeséget, amiről egyértelmű volt, hogy nem teszem meg, akkor én voltam a hülye. Ha meg azt mondtam, hogy előbb hallani szeretném a kérést, azután megmondom, hogy megteszem-e, akkor már a kérés el sem hangzott, és persze megint én voltam a hülye, mert milyen szemét vagyok, már meg sem teszek neki semmit. Nyilvánvaló, hogy ha így kezdi, hogy megteszem-e, akkor valami olyasmit akar kérni, amiről tudja, hogy nem tenném meg.
Nálad is hasonló a helyzet, hisz ha ilyen "ígérd meg, hogy nem leszel mérges" dumával kezded, akkor egyértelműen olyasmit akarsz elmondani, ami miatt a szüleid mérgesek lennének (kivétel, ha mindig mindenért ordítoznak és mérgelődnek, de akkor ezt írtad volna). Egyszerűen csak mondd el, mit csináltál és kérd a segítségüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!