Szülő gyerek között? Mi számít tabunak? Mennyire kell szégyenlősnek lenni otthoni környezetben?
28
És te úgy nőttél fel hogy láttad a szüleidet és a testvéreidet meztelenül? Nem csak egy egy alkalomra gondolok. Annál a családnál akit én ismerek teljesen természetes hogy a fürdőszobából meztelenül jönnek ki és nincs szégyen.
Nem vagyunk gépek de nagyon sok múlik nevelésen. Ha úgy nevelnek hogy mindig takargatni kell magad és még az anyád is rád szól ha előtte akarsz átöltözni akkor szégyelni fogod. Ez van velem is. A suliban is a wc-be mentem mikor tesire öltöztünk át. Mindenki hülyének nézett.
"És te úgy nőttél fel hogy láttad a szüleidet és a testvéreidet meztelenül?"
Csak a szüleimet. A testvéremmel egyneműek vagyunk, de soha nem pucérkodtunk egymás előtt. Mindig csak forgattuk a szemünket, hogy nem igaz, hogy egy alsót nem lehet felvenni.
"Azok a gyerekek (mostmár felnőttek) nem erotikusan godnolnak a szüleikre csak azért mert látják őket meztelenül."
Ezt szerintem normális ember nem is hiszi. Egyszerűen csak nem akarja látni. Ahogy nem akarod a másik fülzsíros fülpiszkáját sem látni.
35
Ha már ez a példa, kitisztítom a fülemet a szüleim előtt. Nem mutatom meg a végeredmény de látják. Ahogy nem vizsgálgatják a testedet ha előttük elmész ruha nélkül.
Megy itt a folyamatos egymás mellé beszélés javában.
Hogy valaki átöltözik vagy fürdik a másik előtt azt ne a keverjük meztelenkedéssel. Ezek pillanatok, melyek szerintem is kezelhetők lazán. Nem jelentenek semmit, nem vezetnek semmi elitélendőre, viszont hétköznapi helyzetek praktikus kezelését teszik lehetővé.
Persze mindenki maga dönti el mit akar látni vagy mutatni. Ebb belejátszik miként nőtt fel az egyén, de ahogy az önállóság, személyes ízlés és döntésképesség változását is támogatni kell a szülőknek, űgy az is jogos, ha a pubertás korban változik viszonyunk az ellenkező nemhez.
Nem mellesleg a másodlagos socializációs ágensek (iskola, kortárs csoportok, munkahely) mindenképp rányomják béjegüket az egyén lelki világára. Én racionálisnak tartom a naturalisták hozzáállását. Szereténk olyan lenni. de Megértem a törvény álláspontját a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!