Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék boldog lenni. Mit...

Szeretnék boldog lenni. Mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Nem tudok megbocsátani édesanyámnak. Nem tudok otthon békében élni. Érzem, hogy muszáj valamit tennem, de nem tudom, hogy mi lenne az.

2023. márc. 5. 19:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez így azért kevés információ.
2023. márc. 5. 19:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy kicsit kifejtenéd
2023. márc. 5. 19:37
 3/12 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok. Vallásos. Hajléktalan szállóra akartam menni, és onnan bejárni pékségbe dolgozni, de ezt nem tudtam megvalósítani. Most van egy fél évem. Ha sikerül, maximum jövőre tudom elkezdeni az egyetemet anglisztikán. Addig mit csináljak? Nem szeretném, hogy kárbavesszen az életem.
2023. márc. 5. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
A leírásból sok minden nem derül ki.Még a jéghegy csúcsa is alig látszik.Kérdés, mégis mennyi idős vagy?Mi az amit nem tudsz megbocsájtani? Azaz,meglehetne bocsájtani de te túl liheged az egészet,nem biztos hogy így is van de a haragod valami miatt kibabrál veled.Szóval nem találgatok,írj többet a sztóriról mert ez így nagyon száraz és kevés.
2023. márc. 5. 19:40
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
Menj el segédápolónőnek kevés az eü.dolgozó. A nagykórházakban van nővérszálló, és nem drága a díja. Ne haragudj de más nem jutott eszembe.
2023. márc. 5. 19:43
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Hagyd el a vallást, mert az csak kicsinál.

Ha hajléktalanszállón élsz, az sehova nem fog vinni! Ezt felejtsd el!

Otthonról járj egy dolgozni!

Fél év alatt egyébként felfedezhetsz rengeteg új dolgot, amitől jobban érezheted magad!

2023. márc. 5. 19:44
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
Idősotthonok is tudnak fogadni önkéntesnek, szállást, ellátást, egy kis zsebpénzt adnak. Hasznos, sőt szép, amit tehetsz, sokat tanulsz. A lányom egy évig csinálta, akkor felnőtt. Tőlünk 150 km-re ment, jött a COVID, fél évig nem találkoztunk. Azt hiszem, egy életre elég tanulás volt számára.
2023. márc. 5. 19:59
 8/12 A kérdező kommentje:

4 Köszönöm szépen a válaszotokat. Így jobban el tudtam gondolkodni önmagamról. Azonban talán ez az igazság: azokat a hibákat nem tudom megbocsátani, amiket én követtem el.

Középiskola első évében jelentkeztek nálam problémák. Nyelvi előkészítőre jártam és elkezdtem unatkozni. Más ember bizakodva azt mondta volna: Semmi baj, kibírom, a következő évek békések lesznek, nem esek kétségbe az eljövendő feladatoktól, vannak barátaim, szerető családom, majd ők segítenek. De e helyett gőgösen kidüllesztettem a mellem, kapdosva kerestem az iskolákat, hogy hova tudnék menni, ahol a képzeletemnek megfelelő helyet megtalálom, és boldogan, nagy karrier felé haladva élhetek.

De nem ez történt. Az új középiskolában nagy magány szakadt rám. Úgy éreztem, valami eltörött, nincs fogódzkodópont, egyedül maradtam. Új embereket megismertem, de csak felszínes kapcsolatokat alakítottam ki. A karrier szempontjából jó iskola volt, mivel több zenei órán vehettem részt, de nem tudtam azokban sem a koncentrációm teljességében ottlenni, belső feszültségeim lettek, nem tudtam odafigyelni rendesen, csak az osztálytársaimnak akartam megfelelni, akik kedvéért puskázni sem szégyeltem. Végül elszakadtam a hegedűtanáromtól is, aki szeretett, de akit megbántottam, mert titokban elkezdtem egy másik tanárhoz járni, hogy jobb technikát tanuljak. Mostanra tudom, hogy a becsület többet ér, mint a karrier, és a barátságok nem kellhetnek mindenáron, csak ha az élet úgy hozza, mert közös a célotok.

Végül az utolsó években, amikor a kovid kitört sok időt töltöttem a messengeren és szinte azon keresztül úgy követtem embereket, a volt osztálytársaimat, mintha ők lennének az életem. Akkor már elengedtem a zenei karriert, csak az maradt számomra fontos, hogy legalább legyen valaki abból az osztályból, aki fontosnak tart, aki szeret, akár fiú..

Igyekszem részletesen kifejteni gondolataimat, de félek, hogy közben összezavarodok és hibát ejtek. Még most is mély emlékként élnek azok az emberek, akiket a volt osztályomban megismertem. Egy fiúba végül bele is szerettem. A hegedűt viszont abbahagytam. Nem a hegedűtanárom miatt, hanem amiatt, hogy a húgomat sokszor egyedül hagytam, amikor gyakoroltam, és nem vettem őt észre legalább egy fél évig, amikor ő kamasz volt.

2023. márc. 5. 20:05
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Pszichoterápia, önmagadon végzett munka segít. Más nem. Mi sem, az internet sem.
2023. márc. 5. 20:23
 10/12 anonim ***** válasza:
95%
Egy jó pszihológust nem ártana felkeresned.
2023. márc. 5. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!