Miért ilyen anyukám?
Jó kapcsolatom van anyukámmal, sokmindent megtudok vele beszélni, mindig számíthatok rá. Viszont, nagyon idegesítő tud lenni, hogy felsőbbrendűnek érzi magát másokhoz képest. Mindig neki van igaza, imádja magát, folyton másokat kritizál(persze ezt nem veszi észre). Mindig azzal jön, hogy mennyire jól tartja magát ahhoz képest, hogy négy gyereket szült, míg más aki nem szült idősebbnek néz ki nála. Egyszóval zavar az effajta viselkedése, és emiatt sokszor összetűzésbe is kerülünk. Zavarja az, hogyha nekem más a véleményem a dolgokról, meghallgatja, de akkor is nem hajlandó más véleményét is rendesen fogadni. Csak az ő szava a szent. Sokszor ha rossz kedve van kiabál velem minden kis dologért, pl. Miért nem viszem ki a szemetet. Ha elmosogatok, elpakolok a nappaliba vagy szimplán ilyesmit csinálok, megdícsér, de később ha arról van szó ki mennyit segít a családban mindig az van elmondva, hogy soha nem csinálok semmit. Lehet, hogy suli mellett kevesebbet segítek, de akkor is folyton elpakolok magam után. Az is lehet én reagálom túl, mert kamasz korban vagyok még, de engem akkor is zavarnak ezek. Tudom azt is, hogy két kishúg mellett nem könnyű az élet, és nem stresszmentes egyáltalán, de azért nem jogosítja fel arra, hogy kiabáljon velem.
Ez most picit el fog térni az előbbiktől de muszáj ezt is kiírnom magamból:/.
Anyukám mindig is németet tanult, akkor kezdett el angolt tanulni, amikor újra elhatározta, hogy lerakja az érettségit (mert kamaszkorába otthagyta a középet). És mivel én elég jónak tartom magam angolból, sokszor én kérdezem ki mai napig a szótárából (lerakta az érettségit azóta, és mivel utána nem foglalkozott az angollal, most megint előszedte, mert kb mindent elfelejtett) és szoktam neki mondani, hogy nekem már csak a szókincsemet kéne jobban bővíteni és én meglennék angolból, erre elkezdte nekem magyarázni, hogy hát én biztos több szót tudok mint te, mert én amikor raktam le az érettségit én pont ilyen szavakat tanultam amik ilyen nem mindennapi használatba vannak. Sokszor azt érzem rajta amikor erről beszélünk, hogy irigy lenne rám azért, mert én úgymond "jobban" állok angolból.
Lehet, hogy a vége kicsit katyvasz lett de remélem érthető lett azért.
Nem elégedett az életével valamiért - eléggé valószínű - és ezt mások kritizálásával vezeti le.
Esetleg kisebbrendűségi érzése van.
Sajnos a szüleink nem tökéletesek, viccesen mondva, mindannyiunknak túl kell valahogy élni a gyerekkort...
Anyukád tulajdonképpen némi kisebbrendűségi érzéssel él, állandóan bizonygatnia kell a saját értékességét. Enyhén nárcisztikus, de a leírtak alapján nem súlyos. Időnként ne vedd fel, amit mond, felesleges veszekedni vele. Tedd, amit a lelkiismereted diktál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!