Hogyan ne legyek ennyire önző?
Szüleim ki vannak akadva, hogy én is meg a hugom is apró dolgokon fent tudunk akadni, majd besértődünk stb… erre apum mindig mondja, hogy az ő idejében sokkal nehezebb volt az élet. Őt csufolták bent a suliban, alig volt pénzünk, nehezebb volt tanulni stb… És erre it vagytok ti (azaz a hugom és én) remek életetek van, megkaptok mindent és mégis fent akadtok mindenen.
Hugommal utáljuk egymást. Teljesen két másik ember vagyunk, más érdeklődési körrel, nincs meg a közös hang…
Egy hete kiderült, hogy megint vagdossa magát és erre vágta apum ezt a fejemhez, mikor elmondta nekem.
Nagyon önzőnek érzem magam. Lelkileg teljesen ki vagyok, minden héten sírok. Nincs életem. Egesznap a szobamban vagyok, fekszem az ágyban, csak tanulok meg olvasok. Nincsenek barátaim.
Probalok szüleimmel kommunikációt építeni, de felek tőlük bármit is kérni. Úgy érzem, hogy csak kihasználom őket. Egy élősködő vagyok a hátukon.
Utálom magam, utálom magam mert utálom magam. Utálom magam mert jó életem van és mégis ki vagyok lelkileg. Utálom magam mert önző vagyok és nem tudom, hogy mit csináljak.
Nagyon szánalmasan hangzik ez az egész, de nem érdekel, mert semmi sem érdekel.
16L
#11 hol beszéltem irigységről?
12# nálam és a hugomnál biztosan
Nézzük csak:
Van két gyerek, az egyik vagdossa magát, a másik a leírás alapján szintén mentális problémái vannak. Emellett a két gyerek utálja egymást, mert az apjuk a nagyobbal üvöltözik, ha a kicsinek baja van.
Biztos nem a szülőkkel van gond, ugye?
Kérdező: iskolapszichológus, neked is és a tesónak is!
Igazándiból amúgy jol el vagyunk
Vannak jó családi pillanataink
Csak emellett itt ez a kis bibi is…
És amúgy szerintem jó szülők, csak nem is tudom… talán túl sokat várnak el, de nehéz meg magyarázni
És közben utálom, hogy hálátlan vagyok, miközben meg kaphatok mindent… de a figyelmet meg ritkán kapom
7-es vagyok.
Nem vagy önző. Ezt csak azért gondolod magadról, mert a szüleid és főleg apád addig cseszegetett ezzel a hülyeséggel ameddig te magad is elhitted. Nem önzés, ha hangot adsz annak ami bánt téged, de sajnos a mentális problémákat nagyon szeretik az emberek elbagatellizálni, pedig nagyon komolyak is lehetnek.
Nem mindenki divatból depizik, és a vagdosás sem azért történik mert az illetőnek nincs jobb dolga.
Nagyon bírom ezt a "másnak sokkal rosszabb, ne legyél szomorú" mentalitást. Fordítsuk kicsit csak meg: ne legyél boldog, mert ugyis van/volt valaki akinekk jobb mint neked, s boldogabb is nálad. Ugye milyen hülyeség? Az eredetijének is kb ennyi értelme van.
Amúgy nem kapom a kérdésben azt, hogy miért lennél önző...
Hát szerintem is azért van ez, mert tini vagy, de nem gondolom, hogy azért mert valaki tini még normális, ha így érez.
Én azt javasolnám, hogy azért, mert tök mások vagytok tesóddal még nem ártana, ha jóban lennétek. Nem kell egyformának lennetek, hogy jól kijöjjetek egymással. És ha már tudtok együtt beszélgetni meg csinálni ezt azt akkor már nem leszel ennyire magányos és ő sem. Bár nem tudom ő mennyi éves, de én megpróbálnék vele kialakítani egy jobb kapcsolatot.
Valamint, mivel látom, hogy 16 éves vagy így simán elmehetnél már dolgozni valami diák melót, amit nyáron és hétvégente tudsz csinálni, így nem éreznéd magad annyira önzőnek, hiszen így sok mindenre nem kell majd pénzt kérned és látják a szüleid is, hogy igyekszel. Munkában lehet, hogy megismersz új embereket is és így kialakulnak új barátságok. És az is lehet, hogy mivel így te is változol, hiszen elkezdesz dolgozni az otthoni dolgok is javulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!