Felnőtt férfiként milyen a kapcsolatotok
édesanyátokkal?
Figyelt kérdés
Második gyermekemet várom és elszomorít, hogy nem születik lányom. Családomból kiindulva azt gondolom, hogy egy anyának szorosabb a lányával a kapcsolata, ha fiamnak unokái születnének nem engem hívnának segíteni (én hívom anyósomat, de édesanyámat szívesebben). Baráti viszony kialakulhat anya és fia közt felnőttként? Harmadik gyermeket semmiképp nem szeretnék.
Ez hülyeség. Én nő vagyok, van egy öcsém, ugyanolyan szoros a kapcsolatunk az anyánkkal.
2023. febr. 17. 16:12
12/22 anonim válasza:
A gyermekvállalás nem arról szól, hogy "összehozunk magunknak egy általunk preferált nemű játszótársat".
Akinek konkrét elképzelése van arról, milyen nemű gyereket szeretne, az sajnos nem érett a gyermekvállalásra. Nem állítom, hogy nem képes egy ilyen szülő fejlődni, és az sem biztos, hogy nem fogja ugyanúgy szeretni az ellenkező nemű gyerekét, mint amire vágyott, de az biztos, hogy éretlen személyiség.
2023. febr. 17. 16:16
13/22 anonim válasza:
Ezek ilyen sztereotípiák, hogy az anya-lánya kapcsolat az aztán a hú de szoros, a fiú meg szarik bele, ha felnő. Egy csomó ellenpélda van. Az meg, hogy majd hogy lesz az unokákkal, hat nehogy már most ez legyen a fontos. Lehet, hogy nem is lesz unokád. Öcsem pl ugyanúgy hívja a saját anyját segíteni a gyerekekkel, ha szükség van rá. Nagyon jó a kapcsolatuk. A férjem is nagyon szerette az édesanyját, sajnos az unokáját mar nem lathatta. Apukámnak kifejezetten nagyon szoros volt anyukájával a viszonya, sokat volt nálunk apai mamám, én magam őt szerettem jobban a két nagymama közül. Termeszetesen kialakulhat "baráti" viszony, ez elsősorban rajtad múlik.
2023. febr. 17. 16:41
14/22 anonim válasza:
Nekem is két fiam lesz, most várom a másodikat, nekem sem lesz több gyerekem. Szerintem csodalatos kihívás két fiút szépen felnevelni, jó tesókként, en magam nem rájuk telepedve, mégis szeretettel. Szerintem izgi lesz. En kislány koromban mindig azt kepzeltem, hogy majd lányom lesz, és hogy ha fiam lesz, az lesz a tragédia. Csak hát felnőttem. Semmiféle kislány nem kell, nekem a saját megfogant gyerekeimmel van dolgom, így állok hozza.
2023. febr. 17. 16:44
15/22 anonim válasza:
Ahogy a hármas írta, a majdani viszony nagyban függ tőled és a menyeddel köztetek levő viszonytól. Nem értem, miért keseregsz előre, holott törekedhetnél a legjobbakra.
2023. febr. 17. 19:06
16/22 anonim válasza:
Rossz. Nárcisztikus.
2023. febr. 17. 19:24
17/22 anonim válasza:
Én megértelek. De hidd el,hogy ebben sem szabad általánosítani. Ha jó anyós leszel akkor ugyanolyan szívesen hívnak téged is. Nekem elhiheted 2 fia van anyósomnak. Nem szeretem különösebben. Mivel a lányomat szereti, engem is békén hagy semmi okom mellőzni. A fiaiddal is lehet szoros kapcsolatod majd meglátod! Legyél jó anya! :)
2023. febr. 17. 20:00
18/22 Darius- válasza:
Abortuszt javaslok neked, ha még idoben vagy. Inkabb arra kéne gondolni, nekik mi lesz jo, nem magadnak. Raadasul egy ilyen piti dolog, minthogy kitol kér tanacsot majd a gyerek.
Barati viszony biztos nem lehet szulo-gyerek kozt, rossz a megfogalmazas.
2023. febr. 17. 20:06
19/22 anonim válasza:
A férjem nagyon szereti az anyukáját, és nagyon jó a kapcsolatuk is.
Én is szeretem az anyósomat, így bármikor szívesen látjuk, nincs különbség téve közte és az én szüleim között.
Másik példa.. Nagybátyám maradt otthon a nagyimmal, mikor fekvőbeteg lett, ő ápolta, ő volt vele 0-24-ben, amíg el nem ment. (Nyilván anyukám is megtette volna ha nem több száz kmre élünk tőlük.)
Nekem is fiam született, viszont úgy gondolom, hogy nevelés kérdése az egész.
2023. febr. 17. 23:00
20/22 anonim válasza:
Nálunk a családban két lány van, és mi vagyunk a legrosszabb kapcsolatban anyánkkal. Szóval az anyja-lánya dolog sem borítékolható kötelék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!