A szülők miért szeretnék, ha a gyerekük sokat keresne, de a munkája kizárólag a fogyasztói társadalomból táplálkozna?
15vagyok. az én életemben van probléma. Kinem találod mi kellene hogy legalább egy részét megoldjam.
És a családomban is van 1-2 ilyen dolog.
Talán mert jót akarnak a gyerekeküknek? anyagi biztonságot?
Ez tényleg nem jutott eszedbe magadtól?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
Ez a kérdés jutott eszembe az utolsó válaszolóról.
Gyereked egyetemre akar járni? Megoldás: légy ÁVH-s!
Definiáld, hogy mitől lesz társadalmilag hasznos vagy nem hasznos egy munka, illetve azt, hogy mely munkák táplálkoznak a fogyasztói társadalomból.
Jó lenne egy felsorolás, hogy mit tekintesz társadalmilag hasznos munkáknak.
Például élelemre minden embernek szüksége van fogyasztói társadalomtól függetlenül. Akkor most azok, akik az élelmiszeriparban dolgoznak, azok társadalmilag hasznosak, vagy etikátlanok, és mindenkinek otthon kéne megtermelni az élelmiszert?
Ugyanezt a kérdést fel lehet tenni a gyógyszergyártás kapcsán. Hol van a határ az etikus és etikátlan, a hasznos és haszontalan gyógyszergyártás között. Hiszen a gyógyszerek alapvetően társadalmilag hasznosak abból a szempontból, hogy az emberek egészségét helyreállítják ha szükséges és gyógyszerek nélkül egy rakás ember meghalna, akik így életben maradhatnak.
Tényleg, ezt nem is figyeltem.
A 25-ös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!