Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők miért szeretnék, ha...

A szülők miért szeretnék, ha a gyerekük sokat keresne, de a munkája kizárólag a fogyasztói társadalomból táplálkozna?

Figyelt kérdés
2023. febr. 7. 21:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%
A szülők mit válaszoltak a kérdésedre, mikor feltetted?
2023. febr. 7. 21:41
 2/24 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem mire gondolsz. Én sokat keresek, és az emberek hulladékából élek szó szerint, mert fogyasztói társadalom lévén az van bőven.

Testvérem egy multinál dolgozik, ahol autókat gyártanak és nagyon jól keres. Szintén fogyasztói társadalom.

Mi az a munka, ami nem a fogyasztásra alapul?

És miért ne örülne az ember annak, hogy sokat keres?

2023. febr. 7. 21:41
 3/24 A kérdező kommentje:

Az egy dolog, hogy legtöbben szarnak a világra és még egy háborúnak is örülnek, ha attól nő a vagyonuk. De hogy egy szülő mitől büszke arra, ha a gyereke ilyen, azt fel nem tudom fogni.

2023. febr. 7. 21:49
 4/24 anonim ***** válasza:
97%
Egy szülőnek az a fontos, hogy a gyereke boldoguljon az életben. Na most az olyan munkákkal, amikből nem a fogyasztói társadalom táplálkozik (mondjuk jó kérdés, hogy hol húzod meg a határt), sajna nem igazán lehet manapság boldogulni.
2023. febr. 7. 21:54
 5/24 anonim ***** válasza:
86%
Én nem keresek rosszil, de kereshetnék jobban és szolgáltató cégnél dolgozok aminek azért van köze a fogyasztói társadalomhoz mivel a logisztikát mi bonyolítjuk le, és ha mi nem lennénk akkor a termékek nem jutnának el oda ahová kellene.
2023. febr. 7. 21:56
 6/24 anonim ***** válasza:
98%

Egyszerűbb úgy pénzt keresni, hogy azt mások kárára teszed, egy szülőnek az az elsődleges, hogy boldogulj és boldog légy

Ha te inkább azért akarsz tenni, hogy ne mások kárán, hanem tényleges értékteremtéssel élj és másokat is motiválj erre akkor az tőled függ. A szüleid is jobban örülnek ha így teszed, de ők nekik az a fontos elsődlegesen, hogy egyáltalán megélj (ha lehet jól)

2023. febr. 7. 22:00
 7/24 anonim ***** válasza:
96%
Most mi a kérdés? A szülő azt szeretné, hogy a gyereke a lehetőségeihez képest jól éljen. Ennyi. Pont.
2023. febr. 7. 22:08
 8/24 A kérdező kommentje:

"A szüleid is jobban örülnek ha így teszed"

Nem, egy szülőnek teljesen mindegy, hogy a gyereke munkájának van-e társadalmi haszna. Még nem láttam szülőt, aki pl. egyetemre való beiratkozásnál a szak társadalmi hasznosságával érvel a kereset helyett. Vagy ott a szokásos lózung, hogy azért tanuljál, hogy ne legyél kőműves, hanem legyél vegyészmérnök, és dolgozz a Shellnek.

2023. febr. 7. 22:15
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
mert van pénze, a pénzből meg sok minden más is.
2023. febr. 7. 22:22
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a társadalom közel 100% fogyaszó,érdemes rájuk támaszkodni jövedelem szerzés céljából.

A legnépesebb csoportja az embereknek. Mindig!

Mégis ki másból táplálkozna?

Mutass valakiket akik nem tagajai a fogyasztói társadalomnak,és van pénzük eltartani mást. Ez a dolog lényege. Aki önfenntartó teljesen annak nincs pénze ès nincs szüksege pénzre. Azaz nem tudja finanszírozni más életét.

Igy aki rájuk épít az maga is pénztelen ember lesz.

2023. febr. 8. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!