A mai fogyasztói társadalomban érdekel az valakit, ha beledöglünk a termékbe, amit elad nekünk? Vagy csak a fogyasztás a fontos?
Mire gondolsz, hogy beledöglünk? Ennivalóra?
Elvileg a minőségellenőrök mindent megnéznek, és mindenre rá van írva, hogy mit tartalmaz.
Vagy nem jól értem a kérdést?
Pl. fogyasztó gyógyszerekre, nagyon jó példa.
Hát igen, ez a két tényező (az életkort növelő technikai fejlettség és az azt rövidítő "termékek" szorosan összefüggnek.. De viszont az oké, h tudom, h a cigi meg a pia káros, és azt nem veszem meg, de mi van pl. a gyógyszeriparban előállított mérgekkel?? Azokról az átlagember nem tud semmit, a reklám meg nyomatja, h vedd meg, mert jó.
Nézd,tudjuk hogy nem egészségesek az édesítőszerek,ízfokozók,színezőanyagok stb.
Van választás,lehet venni akár őstermelőktől jó minőségű élelmiszert és senki ne jöjjön,hogy az drága én pl 100 ft-ért veszek teljes tejet(jó baráti áron),de piacon 150-200-ért már kapható.Hülye példa,de ha felvizezed annyit ér,mint a bolti 1.5%-os,sőt többet is,mert elvileg 3,2-4%-os a zsírtartalma.(az egyik munkatársam így issza,bár ez az ő baja,de literenként így is 100 ft-ra jön ki)
Ugyanígy lehet szörpöt,lekvárt kapni néniktől,ami oké drágább,viszont kevesebb kell belőle,mert nem zselatinból áll.(és egy házibefőttben sem 2 db barack úszkál),aztán diópótló helyett lehet diót venni,valahol pucoltan is,sőt a gesztenye ízű massza helyett is kapható gesztenyemassza.
Csak körül kellene nézni(mondjuk egy hétvégi kirándulással egybekötve,hogy hol,kinek van,sőt olyant is meg lehet venni,amit esetleg nem is akartak eladni(én egyik évben még régebben megkérdeztem egy nénit,hogy adna el nekem az eperlekvárjából,elcsodálkozott,hogy nem szokott,de miért is ne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!