Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A tinik mindent tudni akarnak....

A tinik mindent tudni akarnak. A szülőnek kötelessége a gyereknek elmondania olyan dolgokat magáról, ami lerombolja az ideális szülő képét?

Figyelt kérdés

A szülőnek mehéz gyerekkora volt, megverte, megalázta az apja pl. Felnőve megszakítja a kapcsolatát az apjával. A szemében halott. A gyereknek is azt mondja, hogy az apja meghalt, mert a szemében tényleg meghalt.

A gyerek úgy nő fel, hogy a szülő erős, magabiztos, mindig helyt áll és mindenre tudja a megoldást. Tiniként viszont rájön, hogy a nagyapja él és tudniakar mindent.

A szülő ha elmondja, lerombolja a gyerekben róla kialakított erős és magabiztos felnőtt képét és ha elmondja, lehet még el is sírja magát ha olyanok az emlékek, a gyerek pedig sajnálja és vígasztalja. Akkor a szülő úgy érezheti, hogy ő már nem lesz se erős, se magabiztos a gyerek szemében, mert tudja, hogy neki milyen volt és látta gyengének és megtörtnek a szülőt.

2023. febr. 4. 16:27
1 2 3
 21/24 NTBS ***** válasza:
92%
Nem kötelező, de sok későbbi problémát megelőz vele.
2023. febr. 5. 05:57
 22/24 anonim ***** válasza:
62%
Családon belűl is tisztelni kell tudni a másik magánügyét.A felnött gyerek sem fog mindent a szülò órára kötni(én sem teszem)de viszont sem várok ilyet.Mindenki maga dönt ki mennyít mond ell.Azt viszont tiszteletbe kell tartani.
2023. febr. 5. 06:40
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló volt - de kb mindenben! ment a ferdítés, szépítés, hazugság.

Nem voltam hülye, tudtam, hogy a fele nem igaz, amit mondanak, de amikor azzal áltattal, hogy anya "csak kicsit beteg", majd két hétre rá intenzívre került és meghalt (tudták, hogy mennyire súlyos a betegsége, és nem épülhet fel)... na, ez volt az, amit soha nem bocsátok meg nekik.

Kiskamasz voltam (azóta eltelt 20+ év), de el sem tudtam tőle búcsúzni, mert végig abban a hitben tartottak, hogy hazajön és minden jó lesz.

Ez betette a kiskaput, onnantól kezdve azt sem hittem el, ha kérdeztek.

2023. febr. 5. 08:14
 24/24 anonim ***** válasza:
85%

A legtöbb szülő pont, hogy nem tudja megtenni, hanem fenntartja az erős szülőképet, akár hazugság által is. :(

Elég szomorú, szánalmas, aztán nem kell csodálkozni, hogyha a gyerek is hazudik, mert ezt a mintát látja-hozza.

2023. febr. 5. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!