Milyen kapcsolatot kell ideális esetben ápolni egy felnőtt férfinak az anyjával?
Minden héten találkozok legalább egy olyan kérdéssel, ami arról szól, hogy a felnőtt férfi nem képes leválni az anyjáról, mer mondjuk még nem költözött el, vagy ha elköltözött, akkor túl gyakran beszélnek telefonon.
Szóval ideális esetben, hogyan kéne kinéznie a kapcsolattartásnak?
Az én férjem 1-2 naponta beszélget telefonon az anyukájával, 1-2 hetente látogatja. Anyósom idősek otthonában él, tőlünk egy órányi autó útra.
Nekik ez így megfelel.
Ha hetente többször látogatná, az már zavaró lenne.
Már a kérdésed téves. Ki mondja meg hogy mi az ideális? Ha valaki megmondja szerinte mi az ideális, akkor aszerint tartod a kapcsolatot az anyáddal? Akkor is ha rámegy az életed, a többi emberrel való kapcsolatod? Gondold át, neked hogy jó és aszerint tartsd a kapcsolatot.
Ideális esetben úgy és olyan gyakorisággal tartják a felek egymással a kapcsolatot ahogy mindkettőjüknek jó.
Az én férjem mindennap vagy minden másnap beszél az anyukájával, és nem érzem, hogy ez abnormális lenne. Ettől függetlenül levált, meg tudja mondani neki a véleményét, ha valamit nem szeretne, valamivel nem ért egyet, mondjuk az anyósom is normális, nem az a fiára telepedő lelkizsaroló típus.
Szeretik egymást, a férjem meg az a típus, hogy szereti megosztani az anyjával a gondját-baját. Inkább nekem is ilyen anyám lenne, akivel szoros kapcsolatban lehetek, mint olyan, amilyen van. Én is anyósommal beszélem meg amúgy a problémákat, mindig meghallgat a drága :D
Szóval, szerintem a leválás nem attól függ, milyen gyakran beszélnek vagy találkoznak, kéthetente egy telefon mellett is lehet valaki anyucipicifia, aki mindenre ugrik és nem meri megmondani, ha valamit nem akar. Nálunk ilyen azért nincs.
Mindenkinek más az ideális.
Nálunk fordított a helyzet, a férjem már rég levált, de az anyja nem engedi el a kezét, elvárja hogy a fia eltartsa, és az minden vágya, hogy elváljunk és a fia vele éljen élete végéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!