Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy segítsem elő, h a testvér...

Hogy segítsem elő, h a testvérem végre önállóan éljen és elköltözzön a szüleinktől?

Figyelt kérdés

Testvérem idén tölti be a 35-t

van egy saját lakása fél órára a szüleinktől, ő mégis csak havonta néhány alkalommal alszik ott (ha bulizni megy).

Nem az anyagi oldala ami "bánt" engem (sem neki, sem a szüleinknek nincsenek anyagi gondjai),

hanem az, h neki még sosem volt barátnője, talán még alkalmi sem nagyon és szerintem ez nagyban annak köszönhető, h nem tudott rendesen önállósodni

ezen talán kicsit segítene, ha egyedül élne

Ezt főként onnan gondolom, mert az én férjeim aztán a világ legrosszabb embere (pedig nem)

Tehát ők olyan "mindenkiben a hibát keresem típusok"

Vagy rosszul gondolom?

Lehet, h igazából semmi közöm nincs hozzá, de sajnálom szegényt, h ennyire gátlásos és szerencsétlen a magánéletében

ti h gondoljátok?

2023. jan. 30. 15:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha szülőket nem zavarja akkor amradni fog.
2023. jan. 30. 19:15
 12/21 anonim ***** válasza:
20%
Nem tudom, milyenek a TE barátaid. Ha olyanok, akikkel meg lehet értetni, hogy van ez a helyzet, és - miután más nem fog - neked kell segíteni, vagy nem fog változni (magától) a helyzet és TE márpedig azt szeretnéd, hogy változzon (a változáshoz pedig TALÁN ezen át vezet az egyik lehetséges út), akkor mutasd be nekik (nem kell az összesnek, elég párnak szerintem eleinte), és ha működik a barátsági kémia (nem szerelmi kémiáról beszélek!), tehát boldogulnak együtt, mint BARÁTOK, akkor te szállj ki, és mondd meg a tesódnak, hogy Gizi, innentől találkozz Julcsival, Ottóval, Pirivel, Dezsővel és Otíliával KÜLÖN, de legalábbis KÜLÖN IS, úgy is, hogy ÉN (mármint persze te) nem vagyok (azaz vagy) ott.
2023. jan. 30. 19:26
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Rátapintottál a lényegre: semmi közöd hozzá
2023. jan. 30. 19:27
 14/21 anonim ***** válasza:
20%

12. vagyok, csak korán küldtem el. Ha ez működik, te szállj ki (és a találkozásaik döntő többségén innentől ne legyél jelen), ha meg nem működik, akkor törődj bele, az elköltözést pedig meg lehet oldani, ha a számlák befizetettségét valaki garantálja (lenne miből befizetnie? Mert ez itt a fő kérdés. Ha nincs befizetve a víz,gáz, villany, tömbháznál a közös költség), akkor hamar kipenderíthetik bárhonnan, ehhez hozzájön pluszba az albérleti díj, ha nem saját kecóba költözik (na meg a legtöbb helyen hónapokra előre elkért kaució-kaukció - ki hogy ismeri - se 2 Ft.)

Ezeket ki és miből finanszírozná? Belegondoltatok ebbe?

2023. jan. 30. 19:30
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem hogy jön ide a férjed, aki a világ legrosszabb embere
2023. jan. 30. 19:33
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Van egy mondás, ami itt is igaz. Segíts magadon az Isten is úgy segít.

Tehát ha ö nem tesz semmit, akkor akarhatunk mi 50 en segíteni, nem fog használni.

Amúgy kért tőled a tesód segítséget? Megkért rá? Ha nem akkor ne a atkozz bele, csak ha balhét akarsz.

2023. jan. 30. 19:35
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondolod, hogy ez így neki rossz?

Miből gondolod, hogy neked kellene megmondanod, hogyan alakítsa az életét ez a 2 felnőtt ember (édesanyád és a testvéred)?

Miből gondolod, hogy neked beleszólásod van ebbe?

Hogy jön az egész sztorihoz a te férjed?

Mi közöd az anyagi helyzetükhöz, ha egyszer nem járnak hozzád kéregetni?

2023. jan. 31. 00:01
 18/21 anonim ***** válasza:
69%

Az égvilágon semmi közöd hozzá :D

A saját életeddel foglalkozz ilyen bőszen.

2023. jan. 31. 09:18
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Csak én nem értem hogy jön a férjed rossz megítélése (azt sem értem ki gondolja ezt?) ahhoz hogy szeretnéd ha a tesód elköltözne otthonról és csajozna?

A szüleid beszólogatnak a férjednek és azt szeretnéd ha inkább a tesódnak szólogatnának be mert otthon lakik?

2023. jan. 31. 09:26
 20/21 A kérdező kommentje:

kicsit talán rosszul fogalmaztam

semmi közöm az anyagi helyzetükhöz, ami amúgy nagyon jó, tesómnak saját lakása, kocsija van, és teljesen biztos vagyok benne, hogy fenn tudná tartani magát

anyagi gondjaik szerencsére nincsenek

a férjem úgy jön a képbe, h azzal szerettem volna érzékeltetni, h milyen kritikusok mindenkivel szemben a szüleink, talán emiatt már tesóm is az lett vagy egyszerűen csak nem is nagyon "merne" nekik bemutatni senkit sem

nagyon gátlásos

valóban semmi közöm hozzá, h éli az életét én csak attól tartok, h ha szüleimmel történik valami, akkor kvázi bele fog zuhanni mindenbe

most jött el nála az a pont, h a baráti társaságában mindenkinek lett kapcsolata, van ahol már komolyabb és kezdik őt "hanyagolni", ill. kezdem rajt azt érezni, h ciki neki úgy elmenni velük közös programra, h mindenki párban van, csak ő nem

így sokszor inkább csak otthon ül

én ezen nem változtatni szeretnék, mert csak ő tud, hanem inkább tanácsért fordultam hozzátok, h voltatok-e hasonló esetben, tudnék-e segíteni neki vagy tanácsot adni, terelni vmerre

ha azt veszem észre, h nem nyitott rá vagy nem akarja, akkor nem erőltetnék rá semmit

az sem opció, h mi hívjuk el programozni, mert cikinek érzi, h párral vagyunk, annak ellenére, h nem érzékeltetjük vele, külső szemlélőbek fel sem tűnne, h ki kivel van vagy nincs

2023. jan. 31. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!