Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegyük fel, hogy magadra...

Tegyük fel, hogy magadra hagyott a családod vagy alig keresnek fel téged. Hogyan alakítod most az életed? Mit érzel legbelül? Segítenél e nekik, ha bajban lennének?

Figyelt kérdés

2023. jan. 30. 12:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Annyit segítenék, amennyit ők nekem segítettek. Aki keres, azzal valamennyire tartanám a kapcsolatot, de nem tepernék senki után. (De ez én vagyok, szóval kíváncsi leszek én is a válaszokra.)
2023. jan. 30. 12:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Sosem voltam jóban a családomnak, szép lassan elhalt a kapcsolat, 3 éve nem is beszéltünk már.

A férjem családja szerencsére normális, velük közeli a kapcsolat.

Igazából csak megkönnyebbülést érzek, hogy vége a kínos, eröltetett találkozóknak, ahol úgyis csak beszólogattak, irigykedtek, kritizáltak. De én úgy nőttem fel, hogy világéletemben sz*r volt, bármit csináltam.

A gyerekemet sem ismerik, ha keresnének, akkor sem engedném meg anyámnak és a testvéreimnek, hogy a jelenlétükkel tovább mérgezzék az életem. Nem segítenék semmiben, bár nem értem, milyen jellegű segítségre gondolsz vagy miért engem keresnének fel egyáltalán segítségért.

2023. jan. 30. 12:56
 3/13 A kérdező kommentje:
2# pl: pénz nélkül maradnak, mert nem akarnak dolgozni
2023. jan. 30. 13:00
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

Ja, értem, nem, nem segítenék (2-es voltam).

Én is elköltöztem 19 évesen, de addig is dolgoznom kellett járnom iskola mellett, hogy biztosítsam magamnak a buszbérletet, higiénia termékeket, pl. betétet, borotvát, dezodort, szóval azt gondolom, ahogy nekem sem segítettek, úgy nekem sem feladatom az anyagi támogatás.

2023. jan. 30. 13:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyámmal 12 éve nem beszéltem. A két gyerekemet sem látta még. Nem segítenék neki akkor sem ha hajléktalan lenne. Egy alkoholista aki számomra már csak egy vadidegen.
2023. jan. 30. 14:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"pénz nélkül maradnak, mert nem akarnak dolgozni"

- bocsi anyu/apu/öcsi/akárki, én se akarok

2023. jan. 30. 14:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elegem lett 20éves koromban és elköltöztem. Utàna volt, akivel megszakítottam a kapcsolatot,mert nagyon mérgezőek voltak. Sajnos akik maradtak, úgy érzem, őket sem én érdeklem konkrétan, hanem csak kihasznàlnak.
2023. jan. 30. 14:46
 8/13 anonim ***** válasza:
Élem az életem egyedül.
2023. jan. 30. 19:13
 9/13 anonim ***** válasza:
85%
9 éve költőztem el otthonról Szüleim nem igazán keresnek, de azért 2 havonta hazameggyek meglátogatni őket. Nem volt összetartó soha a családunk. Így nem hiányzik a sűrű találka. Ha pedig segítségemre szórulnának és módomba áll segíteni segítenék mégis felneveltek.
2023. jan. 30. 22:24
 10/13 anonim ***** válasza:

10 éve nem élek otthon, és ha a hajléktalanság fenyegetné őket sem segítenék nekik.

Vagyis, de: pontosan annyit, mint ők: "Oldd meg, felnőtt vagy".

És hazaküldeném őket. Én is ennyit kaptam tőlük, mikor életemben először merészeltem segítséget kérni.

Oké, akkor én is csak ennyire leszek készséges.

2023. jan. 31. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!