Tegyük fel, hogy magadra hagyott a családod vagy alig keresnek fel téged. Hogyan alakítod most az életed? Mit érzel legbelül? Segítenél e nekik, ha bajban lennének?
Sosem voltam jóban a családomnak, szép lassan elhalt a kapcsolat, 3 éve nem is beszéltünk már.
A férjem családja szerencsére normális, velük közeli a kapcsolat.
Igazából csak megkönnyebbülést érzek, hogy vége a kínos, eröltetett találkozóknak, ahol úgyis csak beszólogattak, irigykedtek, kritizáltak. De én úgy nőttem fel, hogy világéletemben sz*r volt, bármit csináltam.
A gyerekemet sem ismerik, ha keresnének, akkor sem engedném meg anyámnak és a testvéreimnek, hogy a jelenlétükkel tovább mérgezzék az életem. Nem segítenék semmiben, bár nem értem, milyen jellegű segítségre gondolsz vagy miért engem keresnének fel egyáltalán segítségért.
Ja, értem, nem, nem segítenék (2-es voltam).
Én is elköltöztem 19 évesen, de addig is dolgoznom kellett járnom iskola mellett, hogy biztosítsam magamnak a buszbérletet, higiénia termékeket, pl. betétet, borotvát, dezodort, szóval azt gondolom, ahogy nekem sem segítettek, úgy nekem sem feladatom az anyagi támogatás.
"pénz nélkül maradnak, mert nem akarnak dolgozni"
- bocsi anyu/apu/öcsi/akárki, én se akarok
10 éve nem élek otthon, és ha a hajléktalanság fenyegetné őket sem segítenék nekik.
Vagyis, de: pontosan annyit, mint ők: "Oldd meg, felnőtt vagy".
És hazaküldeném őket. Én is ennyit kaptam tőlük, mikor életemben először merészeltem segítséget kérni.
Oké, akkor én is csak ennyire leszek készséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!