Vennél a gyerekednek másik ajándékot, ha nem tetszik neki, amit kapott?
Névnapja volt, férjem lányának egy hét eltéréssel van szintén névnapja.
13 és 14 évesek, már pénzt szoktak kérni/kapni általában. Viszont találtam egy jó minőségű és szép pólót, volt belőle kettő, megvettem nekik azt, egyformát a két lánynak. Tegnap odaadtam a lányomnak egy csokival, ő meg kérdezte, hogy de pénzt nem kap? Mondtam, hogy nem, helyette kapták a pólót. Erre kiakadt, hogy neki az a póló nem kell, nem is tetszik neki és gyűjt valamire, már csak 20 ezer forint hiányzik hozzá, ezért várta a névnapját, hogy hétvégén megvehesse magának és hogy már mióta várja...
A nagyszülők szerint már abban a korban van, hogy ha ajándékot akarunk venni neki, előre meg kell beszélni vele és hogy igaza van, nem erre számított, ennyi erővel egy pár zoknit is adhattam volna neki.
A férjem (mostohaapja) azt mondja, hogy örüljön ennek, az ő lánya sem kap mást. Ezt hallotta a lányom is, aki mondta erre, hogy persze, mert ő az anyukájától megkap mindent az első szóra, neki semmire nem kell gyűjtenie.
Ebben is van igazság, mert pl. nyáron a lányom rollert kapott születésnapjára, közösen tőlem és a nagyszülőktől. Látta a páromnak a lánya, két hét múlva már a sajátjával jött, hogy kapott ő is. De mindennel kapcsolatban ez van, ez inkább nekem tűnt fel eddig, a lányomnak nem.
Ti hogy cselekednétek?
50: én örülök az illatgyertyának is :-) Ha valakitől ajándékba kapok valamit, nincsenek elvárásaim. Ennyi. Eltartjuk magunkat, nem szorulok rá más pénzére, ajándékaira. Ismételten, ami kapok, ott a szándékot értékelem akkor is, ha az általam utált marcipanos csoki vagy a századik bögre. A gyereimet is ennek szellemében nevelem. Az ajándék egy extra, egy gesztus, amit megköszönünk és pont.
Miért kéne megbántani bárkit, ha jószándékúan adta? Egyszerűen nem értem...
A névnap az nem is olyan nagy cucc, csokikat szoktak kapni vagy valami apróságot a legtöbben nem 20 000 forintot. Ráadásul 13, 14 évesen nagyon nem kéne ennyire ráizgulniuk a pénzre.
Ha most azért adsz nekik zsét, mert követelik, olyanok lesznek kb mint a Charlie és a csokigyárból a mókusos csaj.
Kérdező, azért majd ha a sértett egód megpihen kicsit, gyere vissza, és olvasd vissza a korábbi válaszaidat.
Borzasztó rossz olvasni, az előző oldalon is, habár te tetted fel a kérdést, már ott tartunk, hogy te magyarázod meg, hogy miért van tök igaza a lányodnak...
Az meg, hogy apuci megveszi, a lehető legrosszabb dolog ebben a helyzetben, és szerintem rohadt gáz, hogy így kijátszik titeket egymás ellen és kihasználja az apját. Szomorú, hogy ezt te nem is akarod látni.
Igazi kis Angyalka!
56-os
Van egy olyan mondás, hogy a szándék a fontos.
nem kell mindennek tetszeni, de nem kell megbántani a másikat,
nem az ajándéknak szoktak örülni, hanem a gesztusnak.
Persze, ha mondjuk rákérdez valaki, hogy tetszik, finoman meg lehet mondani, hogy nem az én stílusom, de azért köszönöm, de érted..
58, Van különbség az elszontyolodó kamasz között (köszönöm az ajándékot, és tök jó, de anya, pénz most nincs? azt hittem, már megvehetem a rézphaszú baglyomat...), és aközött, hogy - anyuka szavait használva - kiakad, leszólja az ajándékot, hisztizik, hogy ő erre várt, majd beledumál a szülei beszélgetésébe, hogy neki az igenis JÁR, ezek után jó elváltszülőkgyerekeként bepanaszolja az anyját a másik félnek, pontosan tudva, kit hogy lehet kihasználni (és el is érte a célját, mert apucitól megkapja az RFB-t, anyukát meg mardossa a bűntudat, hogy szegény pici lánykájától megtagadott valamit, bezzeg a másik).
Ez azért már egy picikét túlmutat azon, hogy csalódott, mert nem erre vágyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!