Vennél a gyerekednek másik ajándékot, ha nem tetszik neki, amit kapott?
Névnapja volt, férjem lányának egy hét eltéréssel van szintén névnapja.
13 és 14 évesek, már pénzt szoktak kérni/kapni általában. Viszont találtam egy jó minőségű és szép pólót, volt belőle kettő, megvettem nekik azt, egyformát a két lánynak. Tegnap odaadtam a lányomnak egy csokival, ő meg kérdezte, hogy de pénzt nem kap? Mondtam, hogy nem, helyette kapták a pólót. Erre kiakadt, hogy neki az a póló nem kell, nem is tetszik neki és gyűjt valamire, már csak 20 ezer forint hiányzik hozzá, ezért várta a névnapját, hogy hétvégén megvehesse magának és hogy már mióta várja...
A nagyszülők szerint már abban a korban van, hogy ha ajándékot akarunk venni neki, előre meg kell beszélni vele és hogy igaza van, nem erre számított, ennyi erővel egy pár zoknit is adhattam volna neki.
A férjem (mostohaapja) azt mondja, hogy örüljön ennek, az ő lánya sem kap mást. Ezt hallotta a lányom is, aki mondta erre, hogy persze, mert ő az anyukájától megkap mindent az első szóra, neki semmire nem kell gyűjtenie.
Ebben is van igazság, mert pl. nyáron a lányom rollert kapott születésnapjára, közösen tőlem és a nagyszülőktől. Látta a páromnak a lánya, két hét múlva már a sajátjával jött, hogy kapott ő is. De mindennel kapcsolatban ez van, ez inkább nekem tűnt fel eddig, a lányomnak nem.
Ti hogy cselekednétek?
10: azt írtam, hogy MAJD !!
Addig meg otthon is besegíthetne...
Természetesen igen!
Ha a gyermekem gyűjt valamire, akkor nem gyűjt már semmire sem, mert megadtam neki.
Ruhát a gyereknek???
17 évesen kaptam egy minőségi nadrágot. Most vagyok csak úgy vele, hogy "na ez egy jó nadrág". Az előző 10 évben egy haszontalan semmi volt. ( Most is, csak most nem kell megvegyem egy napi pénzemből). Szóval egy semmit adtál, ami a következő 50 év minden napján egy semmi lesz, majd szétrohad.
Egy gyereknek...
"A két póló 25 ezer forint volt () Ezért gondoltuk a férjemmel ajándéknak."
Ezért?? Mert drágább? Azért gondolsz jó ajándéknak valamit, mert több pénzbe kerül, mint máshol?
"Ha a gyermekem gyűjt valamire, akkor nem gyűjt már semmire sem, mert megadtam neki."
Ó, szóval ha a gyerek kitalál valamit, akkor rohansz és megveszed neki. Ez minden, csak nem jó taktika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!