Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyámat, hogy...

Hogy vegyem rá anyámat, hogy elmenjen pszichológushoz?

Figyelt kérdés

A viselkedése már kezd túlmenni az irritáló és elviselhetetlen kategórián, és ez nekem már kezd inkább aggasztó lenni.

Fura teóriái vannak velem kapcsolatban, amiket mindenáron bizonygatni akar. De ezek igen változatosak, onnantól, hogy én meg akarom őt ölni, mert amikor kiment teregetni ő megbotlott, de van olyan is miszerint én leszbikus vagyok, mert bosszantani akarom őt, vagy van olyan tippje is, hogy titokban mindenkivel összefekszem, és még ki tudja mi van még, amiket nem vágott még a fejemhez. Biztos vagyok benne, hogy van még több, mert tesz olyan megjegyzéseket, mintha szerinte sejtene valamit. Szóvá teszi, ha két videó között váltok tiktokon, amikor mögém lép és bámul, holott csak véget ért az előző videó, rejtegetnivalót feltételez abban, ha beadandó íráskor a word és a szakirodalom között pont akkor váltok, amikor ő beáll mögém bámulni, szintén ugyanez, ha képernyővel lefelé teszem le a telefont. Hallgatózik utánam, volt példa rá, hogy csoporttársammal prezentációt csináltunk, a témánk pedig a "szülő és gyermek kapcsolata az iskolázottság szempontjából" volt, és anyám kihallgatta az erről szóló beszélgetést, majd napokig azzal bsztatott, hogy én ezzel célozni akartam neki valamire. És ez csak a durvább esetek egyike. Szúrópróbaszerűen rámír, hogy a koliban vagyok-e, ha 10 percig nincs válasz, akkor már jön a hülye rögeszméivel. Ma például teljesen random rámírt, hogy hol van az a két arany nyakláncom, amit a nagyszüleimtől kaptam olyan 8-10 éve. Válaszoltam neki, megkérdeztem, hogy miért. Az volt a reakció, hogy igen, ott voltak, amit írtam, a magyarázat meg annyi volt, hogy csak eszébe jutott. Szerintem elég esélyes, hogy erre is valami velem kapcsolatos gyanú a magyarázat.

És ez már kezd túllépni azon, hogy túlkontroláló (szeretne lenni, ha hagynám), meg belemászkál a magánszférámba, mert ez korábban is megvolt. Szerintem ez már sokkal betegesebb, ami mostanában megy, egyre több a bizarr rögeszméje velem kapcsolatban. Persze, nyilván saját részről pár hónap alatt orvosolhatnám a problémát annyival, hogy megszakítom a kapcsolatot, de már kezd a helyzet elég aggasztó lenni ahhoz, hogy elnyomja azt az érzést bennem, hogy amúgy, amit leművel, az irritáló. Szóval elsősorban azért szeretném megkísérelni, hogy segítek rajta.

Mások közt teljesen normális, másokról nincsenek konteói, másokkal még ordibálni se szokott, csak velem ilyen. Nincs olyan ismerősöm, akit meggyőzhetnék arról, hogy helyettem beszéljen vele, akire anyám hallgatna is. A legtöbb olyan ember, aki talán hatna rá, az vagy ugyanazt az álláspontot képviseli, mint ő, hogy pszichológushoz csak bolondok járnak, anyám pedig nem bolond. Vagy pedig engem nem ismer, ezért nem hinne nekem.

2023. jan. 21. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy Te Magad biztos nem fogod tudni, de ezt Neki kell akarnia.

Nyugodtan próbálj Vele beszélgetni, vagy elmondani a dolgot egy olyan embernek, aki ismer, bízik benned, tudja, hogy nem akarsz anyukádnak ártani és beszél anyukáddal.

Ha Neki se hisz anyukád, akkor már kezd lenni egy kiinduló, hogy minél többen fel tudjátok Vele ismertetni, hogy gond van Vele és belátja kell Neki a segítség.

Addig ameddig Ő nem látja be a helyzetét és nem akar pszichológushoz menni, addig sajnos esélytelen rajta segíteni és nem is vihetitek erőszakkal oda, csak ha már " elfajul ".

2023. jan. 21. 20:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Apád merre van? Tőle nem tudsz segítséget kérni? Amúgy jól látod, kívülállókkal érdekes módon tudnak normálisan viselkedni az ilyenek, nem is hinne neked senki. Sok idő múlva majd eldöntöd, mégis fontosabb a saját ép eszed annál, hogy fenntartsd vele a kapcsolatot.
2023. jan. 21. 21:07
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Az a baj, hogy terápiába az megy, aki szenved. Itt te szenvedsz. Senkit nem lehet rávenni, ha ő így érzi jól magát. Menj el te, ott kapsz útmutatást, eszközöket, hogy hogyan is kezeld, hogyan értsd meg, hogy mit miért csinál, és meg tudod előzni, hogy ilyenné válj.
2023. jan. 21. 21:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, hogy közel vagy már a 18hoz,mert ez nagyon aggasztó... nem ártana megszakitanod vele a kapcsolatot. Nem normális és csak ilyenebb lesz.
2023. jan. 21. 21:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mintha az anyámról irnál.pár éve kórházba került.felmentem hozzá összeszedni tisztálkodási dolgait,hogy be vigyem a kórházba.

Irdatlan mennyiségű xanaxot találtam a lakásában.akkor el kezdtem olvasni a témával kapcsolatban és közöltem vele amíg nem változtat az életén nem jöhet az unokájához.azóta inkább nem jön.nem azt mondom hogy gyogyszerfüggö az anyád csak...

2023. jan. 21. 21:14
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

Költözz el minél elöbb ... hidd el kellően hülye családban nöttem fel.

Amit csak tudsz fogj meg vidd magaddal és lépj le.

Engem a szüleim meg loptak (nem kis pénzel) majd leléptem elegem lett.

Sok mindent be nyeltem elötte is tőlük.

Ne várakozz menj el.

Albérlet vagy bármi más jó ötlet csak a magad ura legyél.

(Ne lopd meg mint engem a "kedves "szüleim ,menj el csendben had ébredjen magára .

Dönsd el mi kell neked,nyugalom vagy az ő hisztije.Ha nem sikerül meg beszélni viszlát így járt.

Lehet betegség okozza nála ezt, de kétlem.

Pszihologus kb semmire sem jó.

2023. jan. 21. 21:37
 7/8 anonim ***** válasza:
35%
Nem pszichológus kell neki, hanem pszichiáter, mert paranoiás. Munkahelye van? Előbb-utóbb ott is furcsa lesz. Ha nagykorú vagy, költözz el.
2023. jan. 21. 21:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Míg önként nem akarja a ajvulást addig sehogy sem tudod rávenni.
2023. jan. 21. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!