Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnottkent ugy erzem anyam...

Felnottkent ugy erzem anyam azert van apamal, mert nincs eleg onbizalma, ismeros?

Figyelt kérdés

Eleg regota kutatom a gyerekkori traumak felnott korra mert hatasat, es egyszeruen nem tudom ezt nem erezni az elet tapasztalataim alapjan

Pedig mar regota vannak egyutt, de ugy erzem a tesoim eletet nezve, habar mindkettoenk van baratnoje csak nekem, de tulsagosan, elveszettnek latom oket is, akit iranyit a masik

Es anyamon ugyanezt latom, hogy nem veszi eszre a traumait mivel azt gondomja h neki ez jutott, ugy ahogyan apam sem

Es gyakorlatilag egy szep traunatizalt csalad vagyunk aki mindig teszi adolgat, senki nem Ul le pihenni mert akkor megorul, gyakorlatilag az elet=munka meg este megy a politika a TVben

Van valaki hasonlo helyzetben, hogyan Eli meg, hogyan javit rajta?

29m

2023. jan. 15. 22:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
29%

Teljesen átérzem, ugyanez van nálunk is.

Abban igazuk van az előttem szólóknak, hogy ha ez amúgy a szüleidnek megfelel, akkor hadd éljék az életüket, ahogy akarják. Akkor is, ha nem értesz velük egyet. Mindenki élje a saját életét. Te a tiéd, ők az övék.

Nálunk olyan szempontból nem mindegy, hogy anyám csak kényszerből van együtt apámmal, tele van traumával (amit szépen a szőnyeg alá söpör), és valószínűleg nagyon magányos, hogy rajtam és a tesómon keresztül akár magának életét és boldogságot csiholni.

Ezt értsétek úgy, hogy ha rajta múlna, minden lépésünket ő irányítaná. Meg van győződve arról, hogy jobban tudná élni az életünket, mint mi (Haha... Önámítás level 100000). Mindenbe bele akarna szólni "Én csak segíteni akarok" felkiáltással.

Na, ez már nem egészséges. És nem hagyom neki, hogy rendezkedjen az életemben, amit ő nehezményez.

A saját életében persze nem akar rendezkedni (sokkal könnyebb más életében dirigálni és osztani az észt a partvonalról, tét nélkül), az sokkal nehezebb lenne, akkor szembe kellene nézni ezekkel a traumákkal és az elmúlt, elcs.szett 40 évvel apám mellett. Hát ehhez nem fűlik a foga.

Most ott tartunk, hogy nem beszélünk egymással, ami neki biztos baromi fájdalmas, de engem már nem érdekel őszintén szólva. Belefáradtam abba, hogy harcoljak vele és nem az én felelősségem, hogy boldogságot és életcélt biztosítsak neki. Ezt magának kellene csiholnia egyedül.

38/N

2023. jan. 16. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!