Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Tegnap délután jelentettük be a szüleimnek a párommal, hogy összeházasodunk. Én 23 éves vagyok, nő, ő 25, férfi, és német. Én jelenleg a szüleimmel élek 2 éve, ő kint él, illetve ott is dolgozik. Én Magyarországon dolgozom főállásban, home officeból, szoftverfejlesztőként, most fogok diplomázni a nyáron.

A szüleim borzasztóan kiakadtak, hallani sem akarnak erről, szinte infarktus közelben voltak, amikor elmondtuk ezt nekik. A tervünk ott élni, aztán később talán visszaköltözni Magyarországra.

Borzasztó csúnyán beszéltek velem és a párommal (bár ő nem nagyon tud magyarul), iszonyatosan megbántottak. Eddig sem örültek a kapcsolatunknak, mióta együtt vagyunk csak azt hallgatom, hogy olyan szép lány vagyok, miért nem keresek itt valakit, minek nekem külföldi.

Szerettem volna, ha a szüleim örülnek annak, hogy megtaláltam az életem párját, és békességben indítanak útnak, és őszintén, totál hittem abban, hogy félreteszik az alaptalan utálatukat a párommal szemben.

Azon gondolkozom, hogy csomagolok és holnap utazok vele én is, mert nem tudom elviselni a légkört itt.

Ti mit tennétek a helyemben?

2023. jan. 15. 13:20
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
92%

Két-három havi együttélés során is már kiderülhetnek dolgok, például értékrendtől, pénzbeosztástól kezdve, komoly ellentétek, vagy bármi mással kapcsolatosan.

A két hét túl kevés, de én nem szeretnélek megbántani vagy bármibe beleszólni, de emlékszem amikor ismerősömék hasonló kapcsolatban éltek, aztán hirtelen házasodtak össze mert "jött a gyerek". Utána derültek ki együttéléssel kapcsolatos dolgok.

2023. jan. 15. 15:10
 22/34 anonim ***** válasza:
80%

"Én nem tudom olyan dolgot elképzelni az együtt élés során, ami annyira borzasztó lenne, hogy emiatt nem lenne érdemes vele lenni. Mire gondoltok?"

A teljesség igénye nélkül:

- koszos zokni gombócba gyűrve, ahová éppen leesik a lakásban

- kávéscsésze a földön az ágy mellett - mindig, mintha egy sükettől kértem volna százszor, ne ott hagyja

- ugyanez üdítős pohárral, de - mindig! - félig üdítővel

- egyszerűen nem tudta értelmezni a "ki kell vinni a szemetet" kifejezést

- 5 éve mentünk szét, de a "FIFA" szótól még most is ideges leszek

Igen, ezek mind jelentéktelen apróságnak tűnnek, igazából azok is, de hónapokon-éveken keresztül minden nap őrjítőek tudnak lenni.

2023. jan. 15. 15:13
 23/34 anonim ***** válasza:
96%
Együttélés: vásárlási-pénzköltési szokások, pénz beosztása, programok, szabadidő megtervezése, háztartás vezetése, házimunkával kapcsolatos kölcsönös együttműködés vagy 0 hajlandóság erre...
2023. jan. 15. 15:18
 24/34 anonim ***** válasza:
96%
Egyszerű: szürke hétköznapok. Ti 2 hét szerelmes andalgás után elváltok és van "pihenő", amikor nem talákoztok. A hétköznapi gondok, közös döntések meghozatalát ti nem gyakoroltátok még. Ahogy azt se, hogy milyen az, hogy soha nincs szünet, mindig együtt vagytok. 2 havonta 2 hetet simán tudja az ember a legjobb arcát mutatni, akár megjátszani magát. Ezért szoktak 1-2 évet minimum együtt élni a párok esküvő előtt. Ha az én lányom is egy ilyen laza távkapcsolatba akarna házasodni, én is aggódnék.
2023. jan. 15. 16:18
 25/34 anonim ***** válasza:
93%

Tudok olyan párról, ahol az együttélés során derült ki az egyik fél számára, hogy a másik féllel nem tud jövőt tervezni, mert a saját fizetését haszontalanul elherdálta (és minden pénzzel ezt tette volna ami a kezébe kerül), miközben másokat folyamatosan szidott, mondván: "nem tudja miből futja másokra amikor ő nem tud megtakarítani".

Nem azt akarom mondani hogy "akit megismertél ilyen", hanem hogy együttélés során derül ki ez is.

2023. jan. 15. 18:12
 26/34 anonim ***** válasza:
13%
Majd megbékélnek, mást úgy sem tehetnek.
2023. jan. 15. 21:57
 27/34 anonim ***** válasza:
84%
Ebben a pillanatban mondanám azt, hogy sziasztok, miután bocsánatot kértetek, beszélhetünk.
2023. jan. 16. 13:33
 28/34 anonim ***** válasza:
66%

27-es vagyok - és mondtam is lassan 8 évvel ezelőtt. Elköltöztem a külföldi barátomhoz, és ennyi.

Ők meg idővel rájöttek, hogyha kapcsolatot szeretnének velem, nem ártana nyitni felém, nem acsarkodni meg beszólogatni.

2023. jan. 16. 13:35
 29/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. jan. 16. 13:53
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Az udvarias tiszteletkörön kívül valamit megmozdítottak benned a válaszaink?
2023. jan. 16. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!