Titeket mivel indítottak el az életben a szüleitek?
Kifizetett önköltséges diploma
Autó
Jogsi+nyelvvizsga
Ingyenes otthonlakás
Lehúztak anyagilag
A nagy semmivel
Igen, de 3-4 kommentelő nem "mindenki".
Azért ne csodálkozzunk már, hogy szidja a szüleit, akihez úgy állnak hozzá, hogy örüljön, mert enni kapott meg lehet a bőröndjével és nem látják többet szívesen.
Oké, hogy valaki esetleg nem tudja segíteni anyagilag a gyerekét az életkezdésben, mert úgy alakult a saját élete, de attól még nem kell pluszban minden sz*rt a gyerekre tolni mellé.
Felneveltek, nem éheztem, volt fedél a fejem felett. Nagyjából ennyi.
Mondjuk ennyi elég is volt.
De miért a kérdés? Szimpla közvéleménykutatás?
16. Én elég alapnak tartom azt, amit megkapsz/kaptál, pedig engem kivágtak tkp. pucér seggel. Szerintem ez lenne normális, ha az ember támogatja a gyerekét, amíg az végzettséget szerez. Nem kell nyilván lakást meg kocsit alárakni ha nincs rákeret de azért a gyerek koliját meg felszerelését illik szerintem fizetni, amíg lediplomázik.
20. Én vagyok az 5. és ez nem szidás, hanem tény. Bocs hogy nem emelem piedesztálra a szüleimet, akik a semmire megcsináltak, majd tájékoztattak, hogy ennyi, lehet menni és úgy csináljam az életem, hogy ha kudarc ér, nem mehetek vissza.
Szomszéd gyereke 18 évesen elvégezte a szakmát, kb fél év múlva takarodhatott el otthonról, mert "már felnőtt ember", menjen oda ahova akar, de ne legyen a szülei nyakán.
Az én szüleim belefizettek a lagzinkba egy kisebb összeget, amit tudtak. Egyetemen havi 60 ezer forinttal támogattak minden hónapban. Emellett dolgoztam is és ösztöndíjat is kaptam, hogy elég legyen. Egyetem után haza költözem és 3 évig otthon laktam, ahol csak a kajába kellett néha belefizetnem, lakbér és rezsi nem volt. Nyilván minden egyes ruhadarabomat, benzinemet, nyaralásomat, a gépemet saját fizetésből vettem, tőlük ekkor már nem kértem semmit.
Nagyobb dolgokkal, lakás, autó, tandíj nem finanszíroztak.
Szembe szomszéd kifizette az egész tandíjat a gyerekének (5 éves szak), lakást vettek neki Pesten és bejuttatták egy menő helyre dolgozni (tehetős, sok kapcsolattal rendelkező szülők).
Látod, ahány ház, ahány család, annyi variáció.
Uh,az komoly,de legalább a bőröndöt megtarthattad:D
A diplomámat államilag finanszírozottan szereztem, viszont természetesen ennek ellenére azért költségekkel jár (tankönyvek, bizonyos vizsgadíjak, addig nem tudtam eltartani magam...) Ezt mind megkaptam
Jogsi + három nyelvvizsga (angol és német felsőfokú, illetve német szakmai)
Ingyenes otthonlakás
Egyéb támogatás (egyetem alatt a fent felsorolt költségeken kívül még kaptam mindig bérletet is, ételt, ruhát, ha szükség volt rá...)
"Magamat akarom összehasonlitani a tobbiekkel."
Magyarra fordítom: dicsekedni akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!