Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket mivel indítottak el...

Titeket mivel indítottak el az életben a szüleitek?

Figyelt kérdés

Kifizetett önköltséges diploma

Autó

Jogsi+nyelvvizsga

Ingyenes otthonlakás

Lehúztak anyagilag

A nagy semmivel

2023. jan. 15. 13:09
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
97%

Igen, de 3-4 kommentelő nem "mindenki".

Azért ne csodálkozzunk már, hogy szidja a szüleit, akihez úgy állnak hozzá, hogy örüljön, mert enni kapott meg lehet a bőröndjével és nem látják többet szívesen.

Oké, hogy valaki esetleg nem tudja segíteni anyagilag a gyerekét az életkezdésben, mert úgy alakult a saját élete, de attól még nem kell pluszban minden sz*rt a gyerekre tolni mellé.

2023. jan. 15. 13:40
 22/53 anonim ***** válasza:
64%

Felneveltek, nem éheztem, volt fedél a fejem felett. Nagyjából ennyi.

Mondjuk ennyi elég is volt.

De miért a kérdés? Szimpla közvéleménykutatás?

2023. jan. 15. 13:44
 23/53 Metionin ***** válasza:
92%

16. Én elég alapnak tartom azt, amit megkapsz/kaptál, pedig engem kivágtak tkp. pucér seggel. Szerintem ez lenne normális, ha az ember támogatja a gyerekét, amíg az végzettséget szerez. Nem kell nyilván lakást meg kocsit alárakni ha nincs rákeret de azért a gyerek koliját meg felszerelését illik szerintem fizetni, amíg lediplomázik.

20. Én vagyok az 5. és ez nem szidás, hanem tény. Bocs hogy nem emelem piedesztálra a szüleimet, akik a semmire megcsináltak, majd tájékoztattak, hogy ennyi, lehet menni és úgy csináljam az életem, hogy ha kudarc ér, nem mehetek vissza.

2023. jan. 15. 13:47
 24/53 anonim ***** válasza:
100%

Szomszéd gyereke 18 évesen elvégezte a szakmát, kb fél év múlva takarodhatott el otthonról, mert "már felnőtt ember", menjen oda ahova akar, de ne legyen a szülei nyakán.

Az én szüleim belefizettek a lagzinkba egy kisebb összeget, amit tudtak. Egyetemen havi 60 ezer forinttal támogattak minden hónapban. Emellett dolgoztam is és ösztöndíjat is kaptam, hogy elég legyen. Egyetem után haza költözem és 3 évig otthon laktam, ahol csak a kajába kellett néha belefizetnem, lakbér és rezsi nem volt. Nyilván minden egyes ruhadarabomat, benzinemet, nyaralásomat, a gépemet saját fizetésből vettem, tőlük ekkor már nem kértem semmit.

Nagyobb dolgokkal, lakás, autó, tandíj nem finanszíroztak.

Szembe szomszéd kifizette az egész tandíjat a gyerekének (5 éves szak), lakást vettek neki Pesten és bejuttatták egy menő helyre dolgozni (tehetős, sok kapcsolattal rendelkező szülők).

Látod, ahány ház, ahány család, annyi variáció.

2023. jan. 15. 13:47
 25/53 anonim ***** válasza:
100%
Ingyen otthon lakhattam. Aztán nagyszüleim felajánlották, hogy beköltözhetek a dédi után örökölt pici lakásba, ott éltem érettségi után, gyári munkával tartottam fenn magam, aztán párom is ide költözött. Ez 7 évig volt, aztán Anyám örökölt egy másik lakást, és átmentünk oda, de ott nem sokáig éltünk, mert elhúztunk külföldre. Anyámék, ha tudtak volna miből adni, biztosan adtak volna, de az elején csak nagyszüleim tudtak segíteni. De az amúgy teljesen váratlanul ért, mert mindenki arra számított, hogy dédi lakását majd kiadják albérletbe, de biztos látták hogy nem állapot ahogy anyámékkal élek, mert hárman éltünk egy szobában már a kamasz korom végeiben. Gyerekkoromban még volt saját szobám.
2023. jan. 15. 13:48
 26/53 anonim ***** válasza:
86%

Uh,az komoly,de legalább a bőröndöt megtarthattad:D

2023. jan. 15. 13:57
 27/53 Metionin ***** válasza:
90%
26. Magamnak vettem x,D meg benne a ruhákat is :D
2023. jan. 15. 13:59
 28/53 anonim ***** válasza:
100%

A diplomámat államilag finanszírozottan szereztem, viszont természetesen ennek ellenére azért költségekkel jár (tankönyvek, bizonyos vizsgadíjak, addig nem tudtam eltartani magam...) Ezt mind megkaptam

Jogsi + három nyelvvizsga (angol és német felsőfokú, illetve német szakmai)

Ingyenes otthonlakás

Egyéb támogatás (egyetem alatt a fent felsorolt költségeken kívül még kaptam mindig bérletet is, ételt, ruhát, ha szükség volt rá...)

2023. jan. 15. 14:04
 29/53 anonim ***** válasza:
12%

"Magamat akarom összehasonlitani a tobbiekkel."

Magyarra fordítom: dicsekedni akart.

2023. jan. 15. 14:06
 30/53 anonim ***** válasza:
87%
29-nem hiszem, mert csak az alapokat kapta meg, semmi extrát.
2023. jan. 15. 14:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!