Minek tudhato be ez a valtozas a ferjemnel? Letezik, hogy egyszeruen a gyerek szuletese inditotta ezt be nala?
Szerintem csak attól fél, hogy le fog maradni az angol tanulásban, de ez nem igaz, jobban fog tudni angolul, hiszen angol közösség fogja körbevenni, téged egyedül leszámítva.
Beszéljetek szakemberrel, akinek majd elhiszi, hogy nem fog jobban tudni magyarul a gyerek.
Ettől felesleges félnie. Nálunk ugyanez a felállás, velem van többet a gyerek, mégis a másik nyelven tud jobban, mert itt él, ezt hallja az oviban.
Én épp azt szeretném elérni, hogy magyarul is tudjon majd ugyanolyan jól, mert jelenleg én magyarul beszélek hozzá, ő meg a másik nyelven válaszol legtöbbször.
Tud a férjed magyarul? Nem lehet, hogy inkább attól tart, hogy nem fogja érteni a saját gyerekét? Kirekesztettnek érzi magát, hogy ti ketten tudtok beszélni egy nyelven, amit ő nem ért?
Barátnőméknél is van 2 gyerek és mindkettő jobban beszél angolul, mint magyarul, pedig barátnőm folyamatosan magyarul beszél velük, de hát rajta kívül minden más angol.
Magyar mindent megértenek, de ha kérdezek valamit magyarul, akkor angol választ kapok :)
A nagyobbik már jobban használja a magyar, de a pici csak érti, de nem akar beszélni :)
Légy bölcs asszony...a megbeszéltekhez tartsd maga-hivatkozz rá.
Néha ha kedveskedni akarsz és ott van rokona,barátja add meg neki az örömet hogy az ő nyelvén beszélsz a gyerekkel-a kedvéért -
O sosem elt Magyarorszagon, viszont rengeteget nyaralt ott. Es iszonyat gyorsan tanul nyelveket, ebbol kifolyolag mar szinte alap mondatokat ossze is rak. Nagyon sok mindent megert. Viszont ez max ilyen alapfok szintje lehet. Egyebkent sosem tanult magyarul, de van, hogy hozzam is magyarul szol, ha olyanja van.
Abban viszont lehet valami, hogy meg igyis kirekesztettnek erezheti magat, mivel nem beszeli folyakonyan. Szerinte eleg lenne a gyereknek, ha csak neha beszelnek hozza magyarul, igy fejlodne a tudasa, de nem lenne jobb, mint az angol. Most valoban szinte csak velem van a gyerek, de 3 eves kora utan megvaltozik. Viszont nem tudom ez mennyiben lenne hatrany szamara az oviban? Szerintem nem, mert gyorsan tanulna, meg ezt olvastam kb mindenhol, masfelol gyakorlati tapasztalatom nekem sincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!