Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minek tudhato be ez a valtozas...

Minek tudhato be ez a valtozas a ferjemnel? Letezik, hogy egyszeruen a gyerek szuletese inditotta ezt be nala?

Figyelt kérdés
Kulonbozo nemzetiseguek vagyunk, az o hazajaban elunk. Nagyjabol 10 eve ismerjuk egymast es mar jo ideje hazassagban elunk. Kapcsolatunk kiegyensulyozott, mintha evrol- evre csak erosebb lenne, ha lelki oldalat nezem. Sokat idomoltunk egymashoz, szinte egyutt valtunk felnotte, egyutt teremtettunk egzisztenciat. Nagyon szereti a magyar kulturat, az eteleket. Egyszeruen szereti a hazamat es ez szamomra eddig nyilvanvalo is volt, hiszen ereztette velem. Miota megszuletett a gyermekunk, azota viszont megvaltozott. Ezek mind megmaradtak, es meg jobban lesi minden kivansagunkat, viszont mashogy all 1-2 dologhoz, mint a szuletes elott. Mar hazassagunk elott (jo par evve volt) megbeszeltuk, hogy a gyerekunknek ketto anyanyelve lesz. A tudatos neveles jegyeben en magyarul fogok hozza szolni, o pedig a sajat anyanyelven. Sokat olvastam rola es allitolag csak igy van ertelme, igy nem fogja kesobb keverni a nyelveket. Erre mostanaban folyamatosan arra ker, hogy en is az o anyanyelven beszeljek a gyerekkel, mert mivel velem tobb idot tolt a gyerek, szerinte magyarul jobban fog tudni. Szerintem ez nincs igy, mivel itt fog oviba kesobb meg iskolaba jarni. Masnal is volt ilyen? Idovel ujra "visszaalakul"? Nem igazan ertem ezt a felelmet. Probalom betudni annak, hogy meg uj neki az apasag.
2016. máj. 17. 10:31
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
93%

Tanítsd meg, bármilyen nyelv, amit beszél, csak jó. Max nem használja, de ártani nem fog neki. Viszont csak olyan nyelvre tanítsd, ami az anyanyelved. Az angolt majd megtanulja az apjától meg később a közösségben.

Nem verseny ez, ugyanolyan jól fog tudni angolul, mint mások, csak közben megtanul minden erőfeszítés nélkül megtanul még egy nyelvet. Ha úgyis te vagy otthon vele, úgy beszélsz, ahogy jól esik. Lényeg, hogy ne keverd, hogy egy mondat így, egy mondat úgy.

Eszembe sem jutott, hogy ne tanítsam meg a gyereket magyarul. Nem azért, mert hasznos nyelv, de egy nyelv, az én nyelvem, a nagyszülei nyelve, másképp pl nem is tudna velük kommunikálni.

Kérdezd meg a férjedet, miért zavarja ennyire, ha magyarul beszélsz a gyerekkel. Lehet, tényleg csak valami apróság, amit el lehet simítani.

2016. máj. 17. 13:17
 22/25 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem meg pont hogy most az első 2-3 évében alapozod meg a magyar tudását. Később úgyis mindenütt az angolt fogja hallani, gyakorolni. Magyarul pedig te vagy az egyetlen, aki fog vele beszélni. Gyerekként minden gond nélkül megtanulja mindkét nyelvet. Később erre nem lesz úgy lehetősége, mint kicsi korban. Minél több nyelvet tud, annál jobb. Attól pedig nem kell félni, hogy az angolt nem fogja annyira tudni, hisz angol közegben fog élni, és a gyerekek pedig hihetetlenül tanulékonyak és alkalmazkodóak.

Most beszélj vele magyarul, amíg kicsi, és gyakorolja ő is a beszédet, ne csak értse, hanem beszéljen is.

2016. máj. 17. 13:31
 23/25 anonim ***** válasza:
52%

"Nem szeretne itthon maradni, itt amugyis csak nevetseges idot lehet itthon tolteni, sajat zsebbol megy a tobbi."

Aha, erre szoktam mondani: szűz is akar maradni, meg kefélni is akar.

Igen, ha ő (!!!) azt akarja, hogy több angol szót halljon a gyerek, akkor ő hozza meg azt az áldozatot, hogy pár évig kiesik a munkából és hátrébb lesz a karrierjével.

Te hajlandó voltál meghozni ezt az áldozatot, ezért hall a gyerek több magyar szót. Ez ilyen egyszerű.

2016. máj. 17. 13:42
 24/25 anonim ***** válasza:
73%

Igaz, nem vagyok kétnyelvű, de rengeteg olyan ismerősöm van. Következetesen betartották, hogy az egyik fél mindig az egyik a másik mindig a másik nyelven szólt.

Három évesen akadnak gyerekek, akik csak nagyon alap szinten beszélnek, vannak akik csak szavakat modanak. Biztosan nem lesz túlságosan lemaradva, ha mégis, gyorsan behozza.

Határon túli vagyok, itt sokszor beadják a gyerekeket államnyelvű óvodába (a magyarokat is) és 3 év alatt megtanulják a nyelvet - majdnem anyanyelvi szinten. Nálatok sokkal könnyebb lesz neki az angol.

Attól tartanék inkább, hogy magyarul nem tud majd rendesen. Sokat olvass neki, keress mesefelvételeket, ha nem bírsz egész nap beszélni. Most kell a maximumot kihozni belőle, mert később már nem nagyon lesz rá lehetőséged.

2016. máj. 17. 16:04
 25/25 anonim ***** válasza:
A mi csaladunkban mindket szulo magyar,de kulfoldon elunk.Otthon a gyerekek csak magyar szot hallanak. A kicsi meg nem beszel, de a nagyobbik gyerek, aki 4 eves mult,tokeletesen beszeli a magyar nyelvet.Szepen valasztekosan tudja kifejezni magat, hala annak is, hogy sok magyar meset olvasunk neki.Miota ovodas, egy eve,hibatlanul, akcentus nelkul beszeli az angolt is.Tisztaban vagyunk vele, hogy az angol lesz az elsodleges nyelve,mondjuk igy-az anyanyelve-hiszen ezt fogja hasznalni a nap minimum 12 orajaban,velunk pedig-foleg amikor kamaszodik-csupan percekre fog leallni beszelgetni.Attol tartunk, hogy eljon az az ido, amikor a magyart fogja torni es csak angolul lesz hajlando kommunikalni.
2016. máj. 17. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!