Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minek tudhato be ez a valtozas...

Minek tudhato be ez a valtozas a ferjemnel? Letezik, hogy egyszeruen a gyerek szuletese inditotta ezt be nala?

Figyelt kérdés
Kulonbozo nemzetiseguek vagyunk, az o hazajaban elunk. Nagyjabol 10 eve ismerjuk egymast es mar jo ideje hazassagban elunk. Kapcsolatunk kiegyensulyozott, mintha evrol- evre csak erosebb lenne, ha lelki oldalat nezem. Sokat idomoltunk egymashoz, szinte egyutt valtunk felnotte, egyutt teremtettunk egzisztenciat. Nagyon szereti a magyar kulturat, az eteleket. Egyszeruen szereti a hazamat es ez szamomra eddig nyilvanvalo is volt, hiszen ereztette velem. Miota megszuletett a gyermekunk, azota viszont megvaltozott. Ezek mind megmaradtak, es meg jobban lesi minden kivansagunkat, viszont mashogy all 1-2 dologhoz, mint a szuletes elott. Mar hazassagunk elott (jo par evve volt) megbeszeltuk, hogy a gyerekunknek ketto anyanyelve lesz. A tudatos neveles jegyeben en magyarul fogok hozza szolni, o pedig a sajat anyanyelven. Sokat olvastam rola es allitolag csak igy van ertelme, igy nem fogja kesobb keverni a nyelveket. Erre mostanaban folyamatosan arra ker, hogy en is az o anyanyelven beszeljek a gyerekkel, mert mivel velem tobb idot tolt a gyerek, szerinte magyarul jobban fog tudni. Szerintem ez nincs igy, mivel itt fog oviba kesobb meg iskolaba jarni. Masnal is volt ilyen? Idovel ujra "visszaalakul"? Nem igazan ertem ezt a felelmet. Probalom betudni annak, hogy meg uj neki az apasag.
2016. máj. 17. 10:31
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Itt korabban kell visszamenni dolgozni, szoval lehet nem is lenne egeszen 3 eves. Egyelore az elso par evet vele szeretnem tolteni es akkor lehet valoban kicsit lemaradna az angolban. Viszont ha mar fel-1ev utan visszamennek, es kozben itthon is csak alig beszelnek hozza magyarul, akkor meg szerintem a magyarul tudasa nem fejlodne.
2016. máj. 17. 11:23
 12/25 anonim ***** válasza:
3%
Ne vedd sértésnek, de ha a helyzetedben lennék, nem önző indokok vezérelnének, hogy az én nyelvemet is beszélje, hanem a pici érdekében valami hasznos nyelven beszélnék hozzá, aminek jobban hasznát veszi, mint a magyarnak. Spanyol, francia, német...
2016. máj. 17. 11:36
 13/25 anonim ***** válasza:
25%
Az én ismerőseim akkor hagytak fel ezzel az merev elképzeléssel, mikor a gyermek óvodába kezdett járni, s attól kezdve nem nagyon beszélt azzal a szülőjével, aki nem az óvodai nyelvű volt.
2016. máj. 17. 11:48
 14/25 anonim ***** válasza:
73%

Magyarországon a gyerek egyéves kora után apuka is mehet gyedre/gyesre. Ha Ausztráliában is van erre lehetőség, akkor ajánld fel neki ezt. Akkor egész nap ő lenne a gyerekkel és annyit beszélhetne hozzá angolul, amennyit akar.

Egyébként pedig hivatkozz arra, amiben megállapodtatok és mondd meg, hogy úriember nem akarja újratárgyalni, amiben egyszer már megegyezett.

2016. máj. 17. 11:52
 15/25 anonim ***** válasza:
64%

Édesanyám magyar Apu viszont nem. Külföldön születtem és élek a mai napig. Anyum mindig csak magyarul beszélt velük, Apu pedig a saját nyelvén. Itt megjegyezném azt, hogy Apukám sokat utazott és keveset volt otthon. Kezdetben (mondjuk amire én már emlékszem ovis korom óta) a magyar jobban ment picivel, de a másikat is jól beszéltük. Suliban persze Apum nyelvét beszéltük, így az is egyre jobb és jobb lett. Soha nem volt ezzel gond, sőt Apum mostanra beszél és mindent meg is ért magyar nyelven :) Annyi, hogy velünk soha nem beszél magyarul inkább Anyum rokonaival akik nem beszélik az ő nyelvét. Amikor együtt van a család akkor inkább Apum nyelvén beszélünk (de akkor is Anyuhoz magyarul).

Emígy tényleg oviban az osztrák nyelvet fogják beszélni, így az is majd egyre jobb lesz. Ettől nem kell tartania a férjednek...Én nagyon büszke vagyok Édesanyámra, hogy annyira kiállt a saját anyanyelvéért és nem engedte, hogy mi azt ne tanuljuk meg, vagy elhanyagoljuk :) A nevem is magyar.

2016. máj. 17. 11:55
 16/25 A kérdező kommentje:

Nem osztrak, ausztral.

Nem szeretne itthon maradni, itt amugyis csak nevetseges idot lehet itthon tolteni, sajat zsebbol megy a tobbi. :)

2016. máj. 17. 12:04
 17/25 anonim ***** válasza:
Igen, később észrevettem, hogy benéztem :)
2016. máj. 17. 12:05
 18/25 anonim ***** válasza:

Nővéreméknél ugyan ez volt, csak ott olasz pasival...

A gyerekek óvis korukban tény, hogy törték mindkét nyelvet, de iskoláskorukban 2. Ra már csak a magyart törték... Mostanra nekezen váltanak olaszról magyarra, de azért megy nekik.

2016. máj. 17. 12:19
 19/25 anonim ***** válasza:
93%
Te - hacsak nem anyanyelvi szinten tolod - NE beszélj hozzájuk a férjed nyelvén, mert a gyerekek a rossz kiejtést (azért marad dialektus jócskán), nyelvtant tanulják meg.
2016. máj. 17. 13:03
 20/25 A kérdező kommentje:
10 eve elek itt. Itt is diplomaztam, joval felsofok folott beszelek, neha magyarul, neha angolul jutnak eszembe a gondolatok. Szerintem nem nagyon erezheto akcentus. Azonban magyarul csak tolem tanulhatna, ezert gondoltam arra, hogy megtanitom.
2016. máj. 17. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!