Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a párom...

Miért nem értik meg a párom szülei, hogy a másik autista gyereküket nem szabad elvinni rendezvényekre?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy elsőre nagyon rosszindulatúnak hangzik ez a kérdés, de jó okom van rá, hogy ezt írtam. A párom testvére 24 éves, autista ès konkrétan egy időzített bomba. Volt olyan, hogy nàluk voltunk vendégségbe és valaki kimondott egy olyan szót, amiről neki rossz emlék jutott az eszébe ès konkrétan elkezdett toporzékolni, poharat a falhoz vágta.

Na most nyáron lesz az esküvőnk ès a párom, finoman közölte az anyjáéknak, hogy nem szeretné, hogy ott legyen a testvére. Na erre jött a sértődés, hogy a párom milyen gonosz ès, hogy minket jobban érdekel, hogy mások mit gondolnak ès kijelentették, hogy akkor ők se lesznek ott.

De miért nem lehet ez elfogadni? A nagynéném gyógypedagógus ès ő is mondta, hogy az autista embereket nem jó elvinni ilyen eseményre, mert felzaklatja őket a sok ember.

A párom mesélte, hogy az általános iskolai ballagásán is jelentetett rendezett. Aztán amikor középiskolában végzős volt elmentek egy keresztelőre ès ott is csinàlta a műsor, akkor a párom kijelentette, hogy nem mehet a szalagavatójára, erre a szülők meg megmondták, hogy akkor ők se mennek el. Így is lett. Se a szalagavatón se a középiskolai ballagásra nem mentek el.

Tényleg ennyire gonoszság ez tőlünk?

2023. jan. 15. 05:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/114 anonim ***** válasza:
9%
Gondolj bele , ha a "párodnak" kéne a saját testvéréről gondoskodnia, mert a szülők nem képesek!
2023. jan. 15. 08:52
 32/114 A kérdező kommentje:
21: Áruld màr el, hogy szerinted, hogy lehetne neki megszervezni egy 80 fős esküvőt úgy, hogy jo legyen, ha egy 6 fős családi ebéden elrobban az agya, mert valaki kimond egy olyan szót, ami nem tetszik neki?
2023. jan. 15. 08:52
 33/114 anonim ***** válasza:
92%

26-os, egy testi sérültet NE keverj össze egy szellemi sérülttel, a viselkedését tekintve! A kettő ugyanis rhadtul nem ugyanaz.

Gyakorlaton többféle intézményben is dolgoztam, többek között szellemi sérültekkel foglalkozóban is.

Ég és föld a különbség.

Gyakorlatilag időzített bombákkal volt dolgunk, szó szerint. KEdvesek, aranyosak - aztán elég volt egy rossz pillantás amit félreértett, és húszpercbe telt megnyugtatni, annyira kicsapta nála a biztosítékot.

De volt olyan kamaszunk, aki konkrétan agresszívan lépett fel - na, ezt hogy kezeled egy esküvőn? Leszedálod? Leütöd, hogy ne őrjöngjön?

Nem probléma, hogyha valamire nincs rálátásod, de akkro ne bizonygasd a téved igazadat.

2023. jan. 15. 08:53
 34/114 anonim ***** válasza:
93%

31-es, miért kéne a kérdező párjának gondoskodnia róla? Tán ő KÉRTE, hogy anyu, szüljetek egy tesót - ha egészséges, ha nem.

Nem! Ez a szülők! feladata, nem a tesóé, barátnőé, nagynénié, nagybácsié, csak ezt sokan elfelejtik.

A tesónak van SAJÁT élete, SAJÁT családja, esetleg gyereke, nem az ő dolga ellátni egy mentálisan beteg embert a saját élete és családja kárára.

2023. jan. 15. 08:57
 35/114 anonim ***** válasza:
2%

Kérdező! Más példa is volt? Mert ezt az egy esetet emlegeted, mint egy

papagáj!

2023. jan. 15. 08:57
 36/114 anonim ***** válasza:
5%

34#

Szerinted tudták, hogy az lesz?

A szülők nem fognak örökké élni!

2023. jan. 15. 08:59
 37/114 anonim ***** válasza:
87%
36-os! Akkor sem kötelessége a testvérének gondoskodnia róla, főleg nem azon az áron, hogy rááldozza az életét, és esetleg a családját!
2023. jan. 15. 09:03
 38/114 anonim ***** válasza:
88%

A munkámból fakadóan több auti. emberrel találkoztam már (tanár vagyok). Közöttük is óriási különbség van! Volt olyan, akiről egy átlag ember csak annyit állapított volna meg egy hosszabb beszélgetés után, hogy kissé furán gondolkodik, de volt olyan is, aki égtelen őrjöngésbe kezdett, mert valaki VÉLETLENÜL hozzáért.

Az egyik ismerősöm auti testvére nagyon jó fej, a másiké nagyon aljas (rengetegszer játszik rá), és kiszámíthatatlanul tud viselkedni.

Én elhiszem, hogy az autik mellett kiálló válaszoló a "jobbik" fajtából kapott testvért, de 100%-ig megértem a kérdezőt, aki nem akar azon stresszelni, hogy az ő napjuk másról szóljon.

Nehéz ügy. Én is azon vagyok, hogy a szülőknek szépen elmagyaráznám, hogy a tesónak se jó a nagy tömeg, megszervezném a szakszerű felügyeletet, ha kell, de ragaszkodnék ahhoz, hogy ne jöjjön el. Azt is elmondom, miért. Az én apám agresszív alkoholista, majdnem 40 éve iszik. Rettegtem attól, hogy beiszik az esküvőmön és jelenetet rendez majd. Annyira reális volt a "veszély", hogy külön ember volt, aki figyelt rá, és azonnal kivitte volna a teremből, ahogy elkezdi. Végül nagy meglepetésemre nem ivott egy kortyot se, de VÉGIG ott volt a fejemben, hogy vajon tud-e viselkedni, vajon tönkreteszi-e a nagy napunkat. Nem tudtam önfeledten elengedni magam, mert a fél szemem mindig rajta volt.

Ez a nap rólatok szól. Kettőtökről. Legyen olyan, amilyennek ti akarjátok! Ha a szülők annyira szűklátókörűek, hogy nem fogják fel, hogy az autinak ez nem élmény, hanem kínzás, akkor maradjanak vele otthon.

2023. jan. 15. 09:20
 39/114 anonim ***** válasza:
7%

"A nagynéném gyógypedagógus ès ő is mondta, hogy az autista embereket nem jó elvinni ilyen eseményre, mert felzaklatja őket a sok ember."

38#

Neked teljesen igazad van! De a kérdező ferdít!

2023. jan. 15. 09:25
 40/114 anonim ***** válasza:
6%
Gyerekek nem emhetnek a szülök se fognak.
2023. jan. 15. 09:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!