Visszaköltöznétek a nárcisztikus szülőtökhöz anyagi megfontolásból?
Olyan élethelyzetbe kerültem, hogy Budapesten kapnék állást. Viszont férjemmel mi majd 70 km-re lakunk a fővárostól. Szóba került, hogy a szülői háznál újítsuk fel a garázst lakrésznek. Szüleim közelebb laknak és a férjem onnan is betudna járni dolgozni, neki ez nem probléma. A szitu a következő:
Anyagiak meglennének a felújításra. Viszont anyám egy nárcisztikus személy. (Orvosi diagnózisa van róla.) Ez az egész gyerekkoromra és némileg a felnőttkoromra is rátette a bélyegét. Most már elkezdtem terápiára járni, hogy segítsen a trauma feldolgozásában és helyreállítsuk magam. Sokszor még most is feszengek a közelében, de erőt veszek magamon és megálljt parancsolok neki. Házunkat ki lehetne adni albérletbe, abból lenne egy kis megtakarításunk.(Visszajönne a felújítás ára.) DE! Férjem nagyon óva int a helyzettől, mert ő látta, hogy mint mentem keresztül és még most is. Ő is mondta, hogy nem ér annyit az egész, hogy megint összeroppanjak. Inkább azt a pénzt rakjuk bele egy albérletbe Budapesten vagy közelébe. Ő megvan győződve arról, hogy ideig óráig tartanám a gyeplőt, de lennének rosszabb időszakok is.
Nagyon gondolkodom rajta. Anyagilag megérné, de nekem rizikós döntés. Nem tudom, hogy járnék jobban.
Mi a véleményetek? Kérlek benneteket, hogy ne támadó stílusban írjatok. Arra nincs szükségem. Esetleg szívesen venném, ha valaki tapasztalatát is megosztaná.
Köszönöm a válaszaitokat.
30N
A helyzet magát oldotta meg, mikor egy hét után a mentő vitt el idegösszeroppanással. Soha többet, most láttam igazán tisztán az "arcát"... Meg is szakítottuk azóta a kapcsolatot. (Anyám úgy gondolja, hogy ő dobott ki -bár másoknak mást mond -, de részemről ez közös megegyezés volt ezek után.) Soha többet nem vagyok rá kíváncsi. Gyűlőlöm.
Sajnálom.
Igen, ez az amit a legtöbben nem értenek meg, hogy az ember nem az, hogy nem bocsát meg, hanem azt kell felfogni, hogy nincs KINEK, és nincs MIT megbocsátani. Ugyanis ezek az emberek valójában nem szülők, semmilyen, hagyományos értelemben vett kapocs nincs köztük és a gyerekeik között. Megbocsátani...kb. mintha valaki leszúrna, túléled, akkor sem foglalkozol ezzel a "megbocsátás" kérdéssel, hanem onnantól kezdve hallani nem akarsz az illetőről, nemhogy találkozni vele.
Nektek sok boldogságot.
#10 (2023. jan. 4. 14:32)
Tájékozódásul, hogy milyen egy nárcisztikus anya:
A lentebb található linknél pedig sorban kifejtik a különböző tulajdonságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!